Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 18:32

Λιτότερα τα νέα κρούσματα, πέθανε όμως νεαρή γυναίκα στο σπίτι της στη Βόρεια Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σ.ΤΣΙΟΔΡΑ 
Στους 20 έφτασαν οι θάνατοι στη χώρα από το νέο ιό και μάλιστα το τελευταίο θύμα είναι μια γυναίκα νεαρής ηλικίας, από τη Βόρεια Ελλάδα, που όπως ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση, πέθανε στο σπίτι της και μετά το θάνατό της διαγνώστηκε ότι είχε κολλήσει κορονοϊό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 48 και το σύνολό τους σε 743, ενώ έχουν γίνει καλά και έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονταν 32 συμπολίτες. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι είναι πρώιμο ακόμη να πει κανείς πως εξελίσσεται η κατάσταση στη χώρα, ωστόσο ανέφερε ότι δεν υπάρχει η τεράστια εκθετική αύξηση που σημειώνεται σε άλλες χώρες και πως μέσα του είναι συγκρατημένα αισιόδοξος…

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι η γυναίκα που πέθανε στη Βόρεια Ελλάδα είχε, χωρίς να το έχει επιβεβαιώσει ακόμη ο ίδιος, υποκείμενο νόσημα. 

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται με κορονοϊό 134 συμπολίτες, εκ των οποίων το 60% είναι άνδρες, ενώ διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 45 άνθρωποι, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 68 έτη.