Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 13:18

Άμεσα τα γρήγορα και σε δύο εβδομάδες τα αξιόπιστα τεστ κορονοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ 
Την ερχόμενη εβδομάδα το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα μπορεί να κάνει τα λεγόμενα γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό, ενώ από τις 10 Απρίλη θα διαθέτει τον εξοπλισμό ώστε να κάνει και τη μοριακή διάγνωση, που μέχρι τώρα θεωρείται η πιο αξιόπιστη. Αυτά ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου στο facebook, όπως επίσης ότι η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά έχει προμηθευτεί για το Νοσοκομείο υλικά ατομικής προστασίας για τους υγειονομικούς. Επίσης ενημερώνει ότι θα κάνει δωρεά μέσων προστασίας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η εταιρία TED3D, όπως επίσης καλεί και πάλι σε συμμετοχή στην προσπάθεια για εθελοντική προσφορά αίματος …

Ειδικότερα ο Γιώργος Μπέζος ανακοίνωσε τα εξής: 

“ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΑΣ!!!!

1ον. Εκτός από τα τεστ ταχείας διάγνωσης COVID 19 που θα διαθέτει το Νοσοκομείο Καλαμάτας από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, χθες αργά το απόγευμα υπήρξε συμφωνία και με εταιρία του χώρου έτσι ώστε από 10 Απρίλη να έχουμε στη διάθεσή μας και συσκευή μοριακής ανάλυσης και διαγνωστικής PCR (ως συνοδός εξοπλισμός-δεν την αγοράζουμε δλδ-) και τα κατάλληλα αντιδραστήρια προκειμένου άμεσα, γρήγορα και αξιόπιστα να έχουμε τα αποτελέσματα των δειγμάτων..

2ον. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία Μεσσηνίων Αμερικής & Καναδά που απόψε την νύχτα επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος κος Δημόπουλος Τάσος και με ενημέρωσε ότι έχει γίνει μια προσπάθεια από πλευράς τους και έχει αγορασθεί σχετικό υγειονομικό υλικό-είδη ατομικής προστασίας και τις επόμενες τα αποστέλλουν.

3ον. Χθες σε επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την εταιρία TED3D προσφέρθηκαν να μας δωρίσουν 1.000 μάσκες (επαναχρησιμοποιούμενες), 700 για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 300 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τους ευχαριστούμε πολύ!!!

4ον. Χθες για μια ακόμη μέρα η συλλογή αίματος πήγε πολύ καλά συλλέγοντας 35 φιάλες αίμα. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί από όλους μας!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!!”.