Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 18:19

Τσιόδρας: Παραμένουμε στο καλό σενάριο, 95 νέα κρούσματα, 32 θάνατοι

Βάρος στη ανάγκη να διατηρήσουν οι άνθρωποι, παρά τις συνθήκες περιορισμού στις οποίες ζουν, τη ψυχική τους ισορροπία, έδωσε στο σημερινό του ανακοινωθέν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ανακοίνωσε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 95 ενώ οι θάνατοι από το νέο ιό σε 32…

Ο κ. Τσιόρδας σημείωσε ότι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 1.061. Οι διασωληνωμένοι συμπολίτες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 69, η μέση ηλικία τους είναι τα 66 χρόνια, ενώ οι 12 είναι γυναίκες. Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν βγει 5 ασθενείς. 

Τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν 4 θάνατοι από το νέο ιό. Η μέση ηλικία των 32 νεκρών είναι τα 73 έτων, ενώ οι 25 ήταν άνδρες. 

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 14.636 διαγωνιστικά τεστ. 

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι στις ιστοσελίδες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας υπάρχουν οδηγίες ώστε οι πολίτες να διατηρούν σε θετικό επίπεδο τη ψυχική τους διάθεση. Ο καθηγητής είπε ότι από αυτή την περιπέτεια οι πολίτες πρέπει να βγουν νικητές και όχι φοβισμένοι. 

Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην παρακολουθούν συνέχεια ειδήσεις και θέματα σχετικά το νέο ιό, ενώ σχολίασε ότι είναι θετικό που δημοσιογράφοι αποφάσισαν να σταματήσουν να ασχολούνται με το θέμα αποκλειστικά από τη δραματική του πλευρά. 

Τέλος επανέλαβε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές για την εξέλιξη σχετικά με τον κορονοϊό ενώ σημείωσε ότι η χώρα παραμένει, χάρη στην προσπάθεια όλων, σε ένα καλό σενάριο εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα.