Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 18:19

Και πάλι 95 νέα κρούσματα αλλά και έξι επιπλέον θάνατοι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑ 
Στους 38 έφτασαν στην Ελλάδα οι θάνατοι από το νέο ιό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους έξι ακόμη συμπολίτες. Τα νέα κρούσματα είναι και πάλι 95, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.156. 

Ο καθηγητής ανέφερε ότι επί του παρόντος η καμπύλη της διάδοσης του ιού στη χώρα έχει βραδύτερο ρυθμό αύξησης από χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΗΠΑ. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η επιδημία δεν είναι αριθμοί, είναι αγαπημένοι άνθρωποι, ιερά πρόσωπα, γι’ αυτό και η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα συνεχίζει να είναι απαραίτητη. 

Επίσης ο καθηγητής κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να προσέχουν, να μη δίνουν εμπιστοσύνη σε διάφορες πληροφορίες που δεν προέρχονται από την πολιτεία, σχολιάζοντας ότι η παραπληροφόρηση μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό. 

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην περιοχή της Αττικής, ότι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 69 συμπολίτες.

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ο καθηγητής ανέφερε ότι η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη, οι 29 είναι άνδρες και οι 9 είναι γυναίκες.