Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 18:25

Τσιόδρας: Αν είχαμε ακολουθήσει το δρόμο της Ισπανίας σήμερα θα είχαμε 2.265 νεκρούς, τώρα έχουμε 53

ΣΤΑ 169 ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 
Στα 169 ανέρχεται το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοίνωσαν σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όμως από αυτά τα 169 κρούσματα, τα 23 προέρχονται από την κλειστή δομή αιτούτων ασύλο στη Ριτσώνα, που μπήκε σε καραντίνα και τα 119 από το πλοίο “Ε. Βενιζέλος” που επίσης είναι σε καραντίνα και θα ελλιμενιστεί στον Πειραιά. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά τρεις σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις και συγκεκριμένα έφτασε τους 53….

Ο καθηγητής κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι διασωληνωμένοι είναι 91 συμπολίτες, με μέση ηλικία τα 65 έτη, ενώ από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εξέλθει εννιά ασθενείς. 

Σε ό,τι αφορά τους 53 θανάτους, η μέση ηλικία των νεκρών παραμένει στα 72 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι “η στρατηγική μας αποδίδει” και πως αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησε η Ισπανία, σήμερα οι νεκροί στη χώρα θα είχαν φτάσει τους 2.265. Επίσης υπογράμμισε ότι “η στρατηγική μας, όπως παραδέχονται όλοι οι έγκριτοι συνάδελφοι στο εξωτερικό, έχει ως τώρα δουλέψει. Όχι επειδή είμαστε τυχεροί, αλλά γιατί ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες, ας μην τους παραβιάσουμε”. 

Στο ίδιο πλαίσιο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, “δεν είμαστε στην αρχή του τέλους, είμαστε στο τέλος της αρχής”.