Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 19:50

Αλέξης Χαρίτσης: Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 
Η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, στην οποία υπάγονται υγειονομικά οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων διέπραξε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους σε ό,τι αφορά την προμήθεια στολών και μασκών για τον κορονοϊό, σε τιμές τουλάχιστον διπλάσιες από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες, με προμηθευτή στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και με διαδικασίες που πρώτα τακτοποιήθηκαν και στη συνέχεια έγιναν οι αναρτήσεις στη Διαύγεια. Αυτό υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης…

Ειδικότερα σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει: “Η υπόθεση της υπερκοστολόγησης υλικών προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας, συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, η προμήθεια μασκών και στολών για τις υγειονομικές μονάδες της συγκεκριμένης περιφέρειας κόστισε το διπλάσιο (!) σε σχέση με τις υπόλοιπες ΥΠΕ. Επιπλέον, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια των υλικών αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και της κατάθεσης και της αποσφράγισης των προσφορών. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο ιδιοκτήτης των εταιρειών από τις οποίες αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα υλικά είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ!

Είναι πλέον σαφές πως το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες ή βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμα και με το φάσμα της ανεργίας, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν πάρτι με δημόσιο χρήμα. 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως εκτεθειμένος. Οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για αυτή τη δυσώδη υπόθεση”.