Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 18:27

Ξεκινούν οι έλεγχοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα για τον νέο κορονοϊό

ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Ξεκινούν από τη Στέγη της Εκκλησίας (πρώην Άσυλο στα Γιαννιτσάνικα) οι έλεγχοι από δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) στη Μεσσηνία για το νέο κορονοϊό. Το πρωί για τους ελέγχους, που έχουν σκοπό την πρώιμη ανίχνευση κρουσμάτων σε κλειστές ομάδες και τη δημιουργία επιδημιολογικών δεδομένων στο Νομό, ενημέρωσαν ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ, γιατρός Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης…


Στάθης Ανστασόπουλος, Δημήτρης Τζωρτζίνης, Παναγιώτης Κατσαφάδος, Δημήτρης Ηλιόπουλος

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Ετοιμότητας, Συντονισμού και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, ανέφερε ότι οι δύο κινητές μονάδες του Οργανισμού στη Μεσσηνία θα επιχειρήσουν σε όλο το Νομό και αρχικά θα κάνουν ελέγχους σε ευπαθείς ομάδες που ζουν σε κοινούς χώρους, όπως Γηροκομεία, Ιδρύματα και άλλες δομές. Θα γίνουν επίσης έλεγχοι σε υγειονομικούς της Μεσσηνίας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, σε εργαζόμενους Οργανισμών της Αυτοδιοίκησης και στον γενικότερο πληθυσμό.

Οι κινητές μονάδες, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, συγκροτούνται από οδηγό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία ελέγχου είναι πολύ απλή, καθόλου δύσκολη, καθόλου επώδυνη, διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό και συγκεκριμένα γίνεται με τη λήψη επιχρίσματος από το φάρυγγα. 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, τόνισε ότι η δομή που εκπροσωπεί συντονίζει και βοηθάει στην επίτευξη της αποστολής των δύο κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ που επιχειρούν στη Μεσσηνία. Δήλωσε πως ελπίζει ότι όλα θα πάνε καλά και πως θα καταγραφούν στοιχεία που θα δείχνουν μια σαφή εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στο Νομό. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, συγχάρηκε τον ΕΟΔΥ, σημείωσε ότι η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας συμμετέχει στην κατάρτιση του προγράμματος των ελέγχων των δύο κινητών μονάδων, ενώ ανέφερε ότι επιθυμία είναι να φτάσουν οι μονάδες αυτές σε κάθε άκρη του Νομού Μεσσηνίας. Επίσης ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για την εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο της καραντίνας αλλά και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει τώρα, την περίοδο των ελέγχων για το νέο κορονοϊό. 

Τέλος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης, επίσης συγχάρηκε τον ΕΟΔΥ για τον ερχομό των κινητών μονάδων στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, ενώ τόνισε ότι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται με κριτήρια που θέτει ο ίδιος ο ΕΟΔΥ. Τέλος ο κ. Τζωρτζίνης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους τόσο τον κ. Κατσαφάδο όσο και τον κ. Αναστασόπουλο, τονίζοντας ότι η καλή επικοινωνία και συνεννόηση συνέβαλε ώστε η Μεσσηνία να τα πάει καλά την περίοδο της πανδημίας.