Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 13:06

Καταγγέλλουν παράνομες μετακινήσεις στο Νοσοκομείο όπου γενικοί γιατροί “βαφτίζονται” παθολόγοι!

“ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ” 
Είναι παράνομες οι μετακινήσεις γενικών γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του Νομού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου “βαφτίζονται” ως παθολόγοι για να καλυφθούν τα σοβαρότατα κενά στις συγκεκριμένες ειδικότητες, καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας. Επιπλέον όμως τονίζει ότι η μετακίνηση γενικών γιατρών στο Νοσοκομείο και η αντιποίηση ειδικότητας μπορεί να θέσει ακόμη και σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και αφετέρου γκρεμίζει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δηλαδή τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας που αποτελούν τον κυματοθραύστη του Συστήματος Υγείας…

Στην καταγγελία του Συλλόγου, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, Ηλίας Μανδηλάρης, υπογραμμίζονται χαρακτηριστικά τα εξής: “Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει για ακόμη μια φορά την παράτυπη μετακίνηση Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για κάλυψη πάγιων αναγκών αντί να προβεί στην προκήρυξη μονίμων θέσεων ιατρικού προσωπικού και ειδικοτήτων που υποστελεχώνουν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας που απαιτεί την στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με 4 επιπλέον Ιατρούς Παθολόγους για την εύρυθμη  και ασφαλή λειτουργία του , και όχι ¨βαφτίζοντας¨ ιατρούς αλλων ειδικοτήτων σε Παθολόγους , θέτοντας ακόμη και σε κίνδυνο την υγεία του  πληθυσμού.

Οι Γενικοί Ιατροί δεν είναι νοσοκομειακοί ιατροί, είναι ιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η εκπαίδευσή μας  στην διάρκεια των 4 ετών για την απόκτηση της ειδικότητας περιλαμβάνει μόνο έξι μήνες παθολογία σε αντίθεση με τους παθολόγους που έχουν ειδικευτεί στην παθολογία 5 ολόκληρα χρόνια!

Όπως γίνεται σαφές , αναγκάζοντας τους γενικούς ιατρούς να “κάνουν” χρέη παθολόγου , συνιστά πλέον αντιποίηση ειδικότητας και υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Μεσσηνίας με κινδύνους ακόμα και για την υγεία του  πληθυσμού .

Επιπλέον ,στο ΓΝ Μεσσηνίας δεν προβλέπεται θέση Γενικού Ιατρού  και γι αυτό άλλωστε δεν έχει προκηρυχθεί θέση ποτέ .

Στα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, που στερούνται προσωπικού, ιατρικού και λοιπού, αν και οι Γενικοί Ιατροί μετακινηθούν στο Νοσοκομείο θα καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι ο πυλώνας και ο κυματοθραύστης  του συστήματος υγείας .

Σας εφιστούμε λοιπόν την προσοχή και σας καλούμε να ανακαλέσετε τις παράνομες μετακινήσεις των Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να προβείτε άμεσα στην  πρόσληψη Παθολόγων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Μανδηλάρης   

Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός”.