Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 12:49

Νίκας: Όχι κέντρο αναφοράς το Νοσοκομείο της Καλαμάτας για το covid-19

Επαίνεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, για το γεγονός ότι προσφέρθηκε προκειμένου το Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να μπορεί να νοσηλεύσει, ακόμη και με εντατική θεραπεία, ασθενείς με κορονοϊό. Ωστόσο ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας δεν βρίσκεται στο κέντρο της Περιφέρειας και επέμεινε ότι το Νοσοκομείο Αναφοράς της Πελοποννήσου πρέπει να είναι το Παναρκαδικό. Είπε όμως ότι η αντίσταση που συναντά, ώστε στο Παναρκαδικό να μπορούν να νοσηλευτούν περιστατικά με το νέο κορονοϊό, είναι χωρίς προηγούμενο…

Ο περιφερειάρχης, με αφορμή ερώτηση που του υπέβαλε η εκπρόσωπος της παράταξης “Πράσινη Πελοπόννησος”, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι λόγοι στήριξης των πολιτών που δεν έχουν οικονομική άνεση επιβάλλουν να λειτουργήσει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Νοσοκομείο ως κέντρο αναφοράς για το covid-19. 

Διερωτήθηκε τι θα γίνει σε περίπτωση όξυνσης της κατάστασης με το νέο κορονοϊό ή εάν έρθει δεύτερο κύμα και συγκεκριμένα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: “Τι θα κάνουν οι φτωχοί άνθρωποι; Θα πουλήσουν τ’ αρνί; Θα πάμε στην Αγία Βαρβάρα, στην Παμμακάριστο, στο Ρίο; Ένα νοσοκομείο αναφοράς καταλαβαίνετε μπορεί να βοηθήσει γενικότερα και το ιατρικό μας προσωπικό και βεβαίως τον αγώνα τον οποίο κάνουμε”. 

Η εκπρόσωπος της “Πράσινης Πελοποννήσου”, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, αναφερόμενη στην πρόταση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας για τον covid-19 στη Μονάδα Εμφραγμάτων, τόνισε ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας δεν θα πρέπει ούτε να διακοπεί ούτε να επηρεαστεί, γιατί αντιμετωπίσει πολλά συμβάντα από όλη την Πελοπόννησο. 

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας από την πλευρά του τόνισε σχετικά: “Τιμώ τον Γιώργο ΜΠέζο που είπε «εμείς είμαστε εδώ για να  βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση». Δεν κάνει όμως η Καλαμάτα. Δεν είναι η Καλαμάτα το κέντρο. Το κέντρο είναι η Τρίπολη. Εγώ παρακαλώ το Σώμα σε αυτή την προσπάθεια να βοηθήσει, διότι είναι θεωρώ για την εξυπηρέτηση του κόσμου”. 

Τέλος ο περιφερειάρχης άφησε αιχμές για πολιτικούς παράγοντες, όχι μόνο σε ό,τι την αντίσταση που υπογράμμισε ότι συναντά για τη λειτουργία του Παναρκαδικού ως κέντρου αναφοράς για τον covid-19 αλλά και για την υπόθεση με τη συρροή κρουσμάτων στο Κρανίδι: “Έχω εξοργιστεί με 10 άτομα ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σπετσών, που τους παρακαλούσαν να έρθουν να βοηθήσουν λίγο στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και διάφοροι πολιτικοί παράγοντες έτρεχαν για να αποτρέψουν αυτό το γεγονός”. 

Στ.Μ.