Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 20:40

“Τεραστίων διαστάσεων προβλήματα στη στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Μεσσηνίας”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 
Υπάρχουν τεραστίων διαστάσεων προβλήματα στη στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Μεσσηνίας από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, τόνισε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σωφρονάς, από την παράταξη της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη. Σχολίασε ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, “περί άλλων τυρβάζει”...

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σωφρονάς υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η απουσία ειδικευμένου ιατρού από την εφημερία των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπάρχουν, όπως διατυπώνονται σε ανακοινώσεις των φορέων που εκπροσωπούν γιατρούς τους Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας αλλά και σε δημοσιεύματα του Τύπου. 

Ο Γιώργος Σωφρονάς κάλεσε το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, να επιδιώξει συνάντηση με τους φορείς που εκπροσωπούν την ιατρική κοινότητα και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, για να εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα και αποδέχτηκε την πρόταση για την πραγματοποίηση σύσκεψης. Σημείωσε πάντως ότι είναι θέμα που δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες του Δήμου ωστόσο αφορά άμεσα το Δήμο, όπως υπογράμμισε.

Στ.Μ.