Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 17:38

Ψυχραιμία παρά τα εφτά νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία

ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΠΑΡΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 
Δεν υπάρχει λόγος να κυριαρχήσει η ανησυχία μετά τη σημερινή εξέλιξη με τα εφτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία. Γιατροί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας υπογραμμίζουν ότι τα κρούσματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικά, δεν πρόκειται καν για ασθενείς και εφόσον τηρηθούν τα μέτρα προστασίας είναι δύσκολο να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα. Τα κρούσματα αυτά δείχνουν, σύμφωνα πάντα με γιατρούς, ότι η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα έχει αυξηθεί, κάτι που δεν είναι κακό εφόσον δεν νοσούν σοβαρά συμπολίτες και δεν επιβαρύνεται το δημόσιο σύστημα υγείας…

Τα περισσότερα από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ στο νοσοκομείο βρίσκεται μια ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης ασυμπτωματική, η οποία όμως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου. Επίσης στην παιδιατρική του Νοσοκομείου είναι παιδί που βρέθηκε θετικό στο νέο ιό. 

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί επίσης η κατεύθυνση που έδωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια να αυξηθούν οι δυνατότητες του Νοσοκομείο Καλαμάτας για τη νοσηλεία ασθενών με το νέο κορονοϊό. 

Στ.Μ.