Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 16:57

“Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αλλά επιλέγει να μην ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας”

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Παρά την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση η επιλογή της κυβέρνησης είναι να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, παρότι έχει τέτοια δυνατότητα, τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες ο Αλέξης Χαρίτσης με τον Σταμάτη Βαρδαρό, πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, τις ΤΟΜΥ και το Νοσοκομείο…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση στις σελίδες του στα social media, “συζητήσαμε αναλυτικά με τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δομών. Αυτούς που δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καθημερινά εργάζονται ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν την φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζονται και δικαιούνται. 

Τα προβλήματα πολλά. Υποστελέχωση, μόνιμες προσλήψεις που εκκρεμούν από το 2018 – το σύγχρονο ακτινολογικό κέντρο του ΚΥ παραμένει κλειστό ελλείψει ακτινολόγου-, ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και σε διαγνωστικά τεστ Covid19. 

Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αλλά επιλέγει να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε. Εμείς έχουμε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, παλεύοντας για την ουσιαστική στήριξη της δημόσιας υγείας”.