Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 01:27

Γρήγορα τεστ προμηθεύεται η Περιφέρεια για τους αθλητές και για τους εργάτες στις ελιές

Συνολικά 3.200 ράπιντ τεστ αγόρασε Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα έστειλε στις Διευθύνσεις Υγείας των πέντε περιφερειακών ενοτήτων, προκειμένου να εξεταστούν αθλητές ομάδων που συμμετέχουν σε διοργανώσεις. Από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε ότι θα γίνει προμήθεια επιπλέον 5.000 ράπιντ τεστ για να εξεταστούν οι εργάτες που θα δουλέψουν στις ελιές. Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, κάλεσε τους ελαιοπαραγωγούς που θα απασχολήσουν εργάτες να ζητούν τη βεβαίωση ότι έχουν υποβληθεί στο τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα…

Ειδικότερα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής: “Σύσκεψη για την κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού συγκλήθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη.

Οπως διαπιστώθηκε, με την εξαίρεση της πρόσφατης έξαρσης το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Π.Ε. Κορινθίας, στο υπόλοιπο της Περιφέρειας η κατάσταση χαρακτηρίζεται καλή σε γενικές γραμμές.

Σήμερα, εξ άλλου, η Περιφέρεια προώθησε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας τα συνολικά 3.200 ράπιντ τεστ που προμηθεύτηκε προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα προβεί άμεσα στην προμήθεια ακόμα 5.000 ράπιντ τεστ, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο των εργατών που θα απασχοληθούν στην ελαιοκομιδή και τα οποία θα προωθηθούν στα κατά τόπους αγροτικά ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας.

“Καλώ όλους όσοι θα απασχολήσουν τέτοιους εργάτες να ζητούν εκ μέρους τους το σχετικό πιστοποιητικό αρνητικής ένδειξης ως προς τον κορονοϊό, προκειμένου να τους απασχολούν στη συγκεκριμένη εργασία” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας”.