Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 00:20

Ξεκίνησαν τα τεστ για τον κορονοϊό σε ποδοσφαιριστές ομάδων της Μεσσηνίας

ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΕΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Ξεκίνησαν από χθες, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, τα τεστ σε ποδοσφαιριστές ομάδων της Μεσσηνίας, για τον κορονοϊό. Πρώτοι που εξετάστηκαν ήταν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Διαβολιτσίου, όπου τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκαν κρούσματα, της Καλαμάτας και του Παμίσου. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, πήγε στο Κέντρο Υγείας και ευχαρίστησε τον διευθυντή, Παναγιώτη Κατσαφάδο και το προσωπικό, για τη διενέργεια των τεστ και εκτός ωραρίου, ενώ προηγουμένως είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Βασίλη Σπηλιώτη, στον οποίο παρέδωσε την πρώτη φουρνιά των τεστ που προμηθεύτηκε η περιφέρεια για τον έλεγχο των αθλητών…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας σημειώνεται ότι “μετά από την πρόσφατη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποστήριξη, στον τομέα του περιορισμού της διασποράς του κορονωϊού, τόσο των αθλητικών σωματείων όσο και των εργατών τρίτων χωρών, έφτασαν τα πρώτα τεστ που αφορούν την διενέργεια ελέγχων στα αθλητικά σωματεία. Η ΕΠΣ Μεσσηνίας παρέλαβε το 60% του συνόλου των τεστ και αυτό γιατί θα καλύψει ελέγχους σε όλες τις ομάδες ποδοσφαίρου της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια θα παραδοθούν ανάλογα τεστ και σε άλλους αθλητικούς φορείς.

Παράλληλα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ως πλέον αρμόδιος και διαπιστευμένος φορέας στη διαχείριση θεμάτων covid, θα πραγματοποιηθούν τα τεστ στους αθλητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε για τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, η οποία μάλιστα υλοποιείται σε μια συγκυρία με ανησυχητικά δείγματα για την περιοχή μας. Ανέφερε επίσης τη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με τα Κέντρα Υγείας, τα οποία με εξειδικευμένο προσωπικό θα βοηθήσουν να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία αυτή με αξιοπιστία και παράλληλα με ταχύτητα, λόγω του ότι τα Κέντρα Υγείας έχουν ικανοποιητική γεωγραφική διασπορά στη Μεσσηνία. Τόνισε χαρακτηριστικά – εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας, όλοι μαζί όμως οφείλουμε να κάνουμε τα αυτονόητα, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Στην παρέμβασή του ο κ. Σπηλιώτης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για τις ταχύτατες και άμεσες ενέργειές τους στην υποστήριξη των αθλητικών σωματείων του Νομού σε μια συνολική προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονωϊού”.