Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 08:55

“Η διαχείρισης της πανδημίας υπονομεύει την υγεία και την ζωή μας, συρρικνώνει ελευθερίες και δικαιώματα”

Η παράταξη της "Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την ανατροπή" Η παράταξη της "Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την ανατροπή"

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  
Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, εκπρόσωπος της παράταξης “Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και ο Μιχάλης Ρίζος, εντατικολόγος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Αττικόν” θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές διαδικτυακής εκδήλωσης με τίτλο “Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας υπονομεύει την υγεία και την ζωή μας, συρρικνώνει ελευθερίες και δικαιώματα. Υπάρχει διαφορετικός δρόμος;”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φλεβάρη, στις εφτά το απόγευμα και τη διοργανώνει η παράταξη “Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή”...

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: “Ένα χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας, μαζί με την υγειονομική κρίση που διανύουμε, παρατείνεται και η κοινωνική κρίση. Ενώ υπήρχε ο χρόνος από το πρώτο κύμα της πανδημίας ώστε να παρθούν τα αναγκαία μέτρα (προσλήψεις, άνοιγμα ΜΕΘ), η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ουσιαστική στήριξη του συστήματος υγείας. Ακόμα και ο πολυπόθητος εμβολιασμός γίνεται με το σταγονόμετρο.

Ταυτόχρονα, το κυβερνητικό επιτελείο αξιοποιεί την πανδημία σαν επιταχυντή για το πέρασμα των αναδιαρθρώσεων σε εργασία, εκπαίδευση και ελευθερίες που ούτως ή άλλως είχε στην ατζέντα του. Η τηλεργασία και η αντικατάσταση των μισθών από επιδόματα ήρθε για να μείνει. Το διαρκές εξεταστικό φιλτράρισμα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η πανεπιστημιακή αστυνομία διαμορφώνουν ένα ριζικά διαφορετικά σκηνικό για τη νεολαία. Η απαγόρευση συναθροίσεων και συγκεντρώσεων, τα εξοντωτικά πρόστιμα και η στοχοποίηση αγωνιστών θυμίζουν τις πιο σκοτεινές μέρες της σύγχρονης ιστορίας. 

Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία κατάφεραν να σπάσουν στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης. Με εργατικούς αγώνες καταφέραν μικρές αλλά σημαντικές νίκες σε κρίσιμους κλάδους, ενώ το πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τις εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις του έκανε σαφές πως ο νόμος Κεραμέως δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο δρόμος του συλλογικού και ανυποχώρυτου αγώνα είναι η απάντησή μας σ αυτά που ετοιμάζουν!”  

Facebook: Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή

Blog: https://antarsiastomoria.wordpress.com/