Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 16:09

Στήριξη στο προσωπικό και τη διοίκηση του Νοσοκομείου και στα αιτήματα για τη δημόσια υγεία από τον Αλέξη Χαρίτση

Περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα χρειάζονται στη Μεσσηνία, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης,  κατά την επίσκεψή του το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Επιπλέον χαρακτήρισε κραυγαλέο λάθος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τη μείωση της χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας, το 2021, κατά 600.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2020. Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε συνεργασία με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, καθώς και με τους εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών. Υπογράμμισε ότι είναι δίπλα τους, στηρίζει τα αιτήματά τους, γιατί η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι πάνω από κομματικούς και άλλους διαχωρισμούς…

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι σε όλη τη χώρα η κατάσταση στα Νοσοκομεία είναι δύσκολη, λόγω του κορονοϊού και πως δυσκολίες αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όχι βέβαια στο βαθμό των κόκκινων περιοχών της χώρας. Ο βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως το προσωπικό των Νοσοκομείων δίνει μια μεγάλη μάχη εδώ και ένα χρόνο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας. 

Ακόμη ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων σχετικά με τους εμβολιασμούς και ειδικότερα για το γεγονός ότι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αναγκάζονται να μετακινηθούν σε πολύ μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν. Ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε η κυβέρνηση να δει το θέμα της λειτουργίας περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων στο Νομό. 

Επίσης ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι υπάρχουν ζητήματα και με την υποχρηματοδότηση της υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υποστελέχωσης, σημειώνοντας ότι από την πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 16 γιατρών, οι εφτά από τις θέσεις αυτές είχαν προκηρυχθεί και πέρσι αλλά η διαδικασία απέβη άγονη.

Τέλος ο Αλέξης Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλάι των εργαζομένων και της διοίκησης ώστε να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες υποχρεώσεις τους.  

Από την πλευρά της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη τόνισε πως το ενδιαφέρον του Αλέξη Χαρίτση για το Νοσοκομείο είναι σταθερό. Είπε πως τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με την ανέγερση ορόφου επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, καθώς και για την αναδιαρρύθμιση των Επειγόντων Περιστατικών. 

Τέλος η κ. Αλειφέρη σημείωσε πως υπήρξε συμφωνία με τον πρώην υπουργό κ. Χαρίτση ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχει τη δυναμική να αποτελεί πυλώνα του συστήματος υγείας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και να παρέχει απαραίτητες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής, τους επισκέπτες και τους τουρίστες. 

Στ.Μ.