Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 22:33

Καλοκαίρι το πρώτο τείχος ανοσίας - Περιοδεία του γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας για τους εμβολιασμούς

Μπροστά ο γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, πίσω ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης Μπροστά ο γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, πίσω ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, μεταξύ άλλων υγειονομικών μονάδων του πρωτοβάθμιου συστήματος, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο γραμματέας του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τον οποίο συνόδευσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης. Ο γραμματέας του υπουργείου δέχτηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ταλαιπωρία που υφίσταται οι πολίτες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για να εμβολιαστούν. Απάντησε ότι αναμένεται το επόμενο διάστημα να εγκριθεί ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraZeneca, κάτι που υποστήριξε ότι θα λύσει προβλήματα…

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι τώρα λειτουργούν δύο παράλληλα συστήματα εμβολιασμού, ένα με το εμβόλιο της Pfizer και ένα με το εμβόλιο της AstraZeneca. Όταν εγκριθεί ο εμβολιασμός όλων των ηλικιών με το εμβόλιο της Astra Zeneca, τα δύο συστήματα θα ενοποιηθούν, είπε ο γραμματέας του υπουργείου Υγείας και άφησε να εννοηθεί ότι τότε θα έχει τη δυνατότητα ο πολίτης να εμβολιάζεται στο πλησιέστερο στον τόπο διαμονής του εμβολιαστικό κέντρο. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι “μέχρι το τέλος της Άνοιξης, αρχές του Καλοκαιριού, θα έχουμε εμβολιάσει τα πιο ευπαθή άτομα ώστε να έχουμε χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας”. 

Ευχαρίστησε τους γιατρούς που εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα λέγοντας ότι δείχνουν αυταπάρνηση, ενώ ευχαρίστησε και στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σημειώνοντας μάλιστα πως οι εκπρόσωποι των Κέντρων Υγείας που επισκέφθηκε του μίλησαν για τον διοικητή με τα καλύτερα λόγια. 

Σε ερώτηση της Kalamata Journal για το πως διασφαλίζεται ότι δεν γίνονται εμβολιασμοί εκτός σειράς, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας του υπουργείου ανέφερε: “Διερευνούμε κάθε υπόθεση και αν υπάρχουν παρατυπίες επιβάλλουμε τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Μέχρι στιγμές είναι ελάχιστες περιπτώσεις. Σε δύο μέρες θα έχουμε φτάσει τους ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς και οι περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι λιγότερες από δέκα”. 

Στ.Μ.