Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 16:26

Τέσσερα θετικά από τα 178 τεστ που έγιναν σήμερα στην πλατεία της Μεσσήνης

Τέσσερα θετικά από τα 178 τεστ που έγιναν σήμερα στην πλατεία της Μεσσήνης

Συνολικά 178 τεστ για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Μεσσήνη, μεταξύ των άλλων και στον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, εκ των οποίων θετικά βγήκαν τα τέσσερα. Τα τεστ έγιναν στην πλατεία της Μεσσήνης, από Κινητή Μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με τη συμμετοχή νοσηλευτριών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου…

Ο Δήμος Μεσσήνης ανακοίνωσε σχετικά: “Οι δημότες της Μεσσήνης ανταποκρίθηκαν και σήμερα στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για να ελεγχθούν με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid tests), που έγιναν στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

Από τα 178 συνολικά τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν 4 θετικά. 

Επισημαίνεται ότι σκοπός του ελέγχου είναι η τυχόν ανίχνευση θετικών κρουσμάτων ώστε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19. Γι’ αυτό συνιστάται στους πολίτες να συμμετέχουν στους τακτικούς ελέγχους που διενεργεί ο Δήμος μας διότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο πιο αντικειμενική θα είναι και η εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης. 

Στην κεντρική πλατεία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής, ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος, ενώ τη διαδικασία επέβλεψε ο επιστημονικός σύμβουλος δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γεώργιος Πετράκος.

Οι σημερινοί έλεγχοι έγιναν από ειδικευμένες νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ”.