Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 15:50

Από τη Δευτέρα είσοδος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test

ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 
Από τη Δευτέρα όσοι θα επισκέπτονται το Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να εξεταστούν στα Εξωτερικά Ιατρεία, καθώς και όσοι τους συνοδεύουν εφόσον δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι, θα μπορούν να μπουν μόνο εάν έχουν μαζί τους αρνητικό rapid test. Επίσης οι συνοδοί όσων νοσηλευόνται στο Νοσοκομείο θα πρέπει να κάνουν rapid test στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Σκοπός είναι η αποτροπή διασποράς του κορονοϊού στο προσωπικό και τους νοσηλευόμενους…

Σχετικά η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα: “Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 12/4/2021 και στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη διασποράς του ιού SARS Cov2, υποχρεωτικά οι ασθενείς που έχουν ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου καθώς και οι συνοδοί όσων από αυτούς είναι ανήμποροι, πριν έλθουν στο Νοσοκομείο, θα πρέπει να υποβάλλονται σε διενέργεια rapid test και να φέρουν μαζί τους αρνητική απάντηση.

Επίσης οι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται στα Τμήματα του Νοσοκομείου περιορίζονται αυστηρά σε ένα συνοδό για κάθε ασθενή (όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον ιατρό του Τμήματος). Οι συνοδοί αυτοί θα υποβάλλονται σε rapid test, που θα διενεργείται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, μετά την υπόδειξη της σχετικής άδειας συνοδού από το Τμήμα. Σε περίπτωση που οι συνθήκες επιβάλλουν αντικατάσταση του συνοδού, τότε υποχρεούται o αντικαταστάτης να προσκομίζει ο ίδιος, αρνητικό rapid test”.