Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 07:47

O Στέλιος Πέτσας στον περιφερειάρχη που δήλωσε την ανησυχία του για τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στην Πελοπόννησο

Ο Αύγουστος ενδεχομένως δεν θα είναι ένας ευοίωνος μήνας όσο συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και όσο υπάρχουν πολίτες που δεν προσέρχονται για να εμβολιαστούν, είναι η ανησυχία που διατύπωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη συνάντησή του, χθες το πρωί στη έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα…

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε σε συστράτευση για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού τους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, τα στελέχη και το προσωπικό τους. 

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, “στην σύσκεψη τονίστηκε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη να ενταθεί ο εμβολιασμός και μάλιστα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Αναφερόμενος ο Π. Νίκας από την πλευρά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε ότι με βάση τα καθημερινά στοιχεία παρατηρείται συνεχής άνοδος του αριθμού κρουσμάτων, με ενδεχόμενη συνέπεια -αν μέσω εμβολιασμών δεν ανακοπεί η πορεία αυτή- να διαγράφονται δυσοίωνες προοπτικές για τον ερχόμενο Αύγουστο, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

“Ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει και -πρωτίστως- να εμβολιαστεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφέρεια βαίνει αυξανόμενος σε καθημερινή βάση” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Κατά την συνεργασία του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την βελτίωση της λειτουργικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε αναφορά στο ζήτημα των μόνιμων στελεχών (διευθυντές και τμηματάρχες), στην ευρυθμία όσον αφορά στη λειτουργία των υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίων, αλλά και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

Στη συνάντηση, τέλος, έγινε συζήτηση και σχετικά με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών”.