Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 17:31

Επερώτηση: Έχετε σκοπό να απαιτήσετε προσλήψεις στο Νοσοκομείο για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών;

Δημοσθένης Δρούγκας, Θανάσης Πετράκος Δημοσθένης Δρούγκας, Θανάσης Πετράκος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ Δ. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Να απαιτήσει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου από την κυβέρνηση να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, ζητά, με επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” και υπογράφουν οι σύμβουλοί της, Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας. Η επερώτηση στηρίζεται σε στοιχεία που παρουσίασε στην τελευταία της επιστολή η Διοίκηση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας…

 Στην επερώτησή τους οι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, απευθυνόμενοι στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό και τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σημειώνουν: “Σας είναι γνωστό φυσικά το SOS που έχουν κατ’ επανάληψη απευθύνει  οι γιατροί  του Νοσοκομείου Καλαμάτας προς Υπουργείο Υγείας  και τονίζουν ότι “Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση”

Το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ του Νομού Μεσσηνίας επανήλθε πριν μια εβδομάδα και έκανε δραματική έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με ειδικότητες πνευμονολόγων, εντατικολόγων, παθολόγων αλλά και να βρεθεί τρόπος ώστε να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν από την αναστολή των 24 νοσηλευτών του Νοσοκομείου. 

Kε Περιφερειάρχη 

Επειδή: 

  1. Η υγεία αλλά και η ζωή των πολιτών της Μεσσηνίας κινδυνεύει αφού το Νοσοκομείο αδυνατεί  να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των πολιτών 
  2. Η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις ούτε γιατρών ούτε νοσηλευτών διότι προφανώς θεωρεί προτεραιότητα την πρόσληψη συνοριοφυλάκων στη Κορινθία και την Αργολίδα!!! μια και μάλλον τα σύνορα της χώρας κατά τον κ. Μητσοτάκη είναι στον Ισθμό !!! 
  3. Εσείς ως Περιφερειάρχης δεν έχετε μέχρι σήμερα κάνει καμία ενέργεια προς τη κυβέρνηση για να απαιτήσετε 

Με  βάση όλα αυτά σας ρωτάμε:

 Έχετε σκοπό να απαιτήσετε να γίνουν σήμερα έστω προσλήψεις και  να συγκρουστείτε με την κυβέρνηση για να προστατευθεί η υγεία και η ζωή των πολιτων;”.