Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 20:55

Τριήμερο παιδοδοντικό συνέδριο στην Καλαμάτα - Επιστημονική ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και τόνωση της τουριστικής κίνησης

Νίκος Χρονόπουλος, Γεωργία Θεοδωροπούλου, Γιώργος Βαδιάκας Νίκος Χρονόπουλος, Γεωργία Θεοδωροπούλου, Γιώργος Βαδιάκας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ 
Τριήμερο πανελλήνιο παιδοδοντικό συνέδριο με τη φυσική παρουσία περίπου 200 οδοντιάτρων και παιδοδοντιάτρων και πολλών ακόμη συναδέλφων τους που θα παρακολουθούν διαδικτυακά τις συνεδρίες ξεκινά την Παρασκευή στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Είναι μια διοργάνωση σημαντική για τους πολίτες, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα στους οδοντίατρους-παιδοδοντίατρους να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη τους και να θεραπεύουν ακόμη πιο αποτελεσματικά τους ασθενείς τους, αλλά επίσης θα τονώσει την τουριστική κίνηση στην περιοχή, γιατί μαζί με τους περίπου 200 συνέδρους αναμένονται άλλα 200 με 300 άτομα που θα τους συνοδεύουν…

Πρόκειται για το 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρίας, με τίτλο “Νεότερες Εξελίξεις στην Παιδοδοντιατρική. Πόσο αλλάζει η κλινική πράξη”. 

Για το συνέδριο μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Γεωργία Θεοδωροπούλου, ο πρόεδρος της Παιδοδοντικής Εταιρίας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Βαδιάκας και ο αντιπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στην Παιδοδοντική Εταιρία Νίκος Χρονόπουλος. 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου,  Γεωργία Θεοδωροπούλου, υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι οι οδοντίατροι να ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στην επιστήμη τους και τόνισε ότι το συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή υπηρετεί το σκοπό αυτό. Πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος συμβάλλει για την πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για την ενημέρωση των μελών του. 

Επίσης κ. Θεοδωροπούλου σημείωσε ότι είναι το μοναδικό τριήμερο συνέδριο που γίνεται φέτος στη χώρα γύρω από την επιστήμη της οδοντιατρικής, είπε ότι για τη διοργάνωσή του χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες, ενώ δήλωσε πως η πραγματοποίηση του συνεδρίου θα συμβάλλει στην αύξηση της κίνησης στην πόλη και στην προβολή της. 

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, την Παρασκευή στις οχτώ το βράδυ στο Μέγαρο Χορού, θα γίνει ομιλία για το 1821 και την περιοχή, από τον δρ. Ιωάννη Πλεμμένο, ερευνητή στο Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Παράλληλα με το συνέδριο θα γίνουν επίσης επισκέψεις στην Αρχαία Μεσσήνη, με οπτικοακουστικό υλικό που διέθεσε ο Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης, σε τοπόσημα της Καλαμάτας σχετικά με το 1821 από τον δημοσιογράφο και ιστορικό ερευνητή Ηλία Μπιτσάνη, καθώς και σε άλλα σημεία ιστορικής σημασίας από την Ομάδα Πάμε Βόλτα.

Τέλος η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεοδωροπούλου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου, το Δήμο Καλαμάτας για τη διάθεση του Μεγάρου Χορού και όλους τους χορηγούς και εθελοντές. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρίας Γιώργος Βαδιάκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μεγάλη συμβολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για την πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Καλαμάτα. Είπε ότι θα μιλήσουν ιδιαίτερα σημαντικοί επιστήμονες και έκανε ειδική αναφορά στον Ιταλό Çehreli C. Zafer, που τόνισε ότι έχει διεθνή φήμη και θα μιλήσει για θέματα καινούργιων υλικών και τεχνικών πάνω στον τομέα της παιδοδοντιατρικής, ενώ θα κάνει και πρακτική επίδειξη δύο ωρών. 

Ο κ. Χρονόπουλος από την πλευρά του σημείωσε ότι το συνέδριο αυτό συμβάλλει ώστε να αναδειχθεί η Καλαμάτα ως ιδανική πόλη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που υπάρχει με τη Φάρις, ενώ σημείωσε ότι κατά την έναρξη του συνεδρίου θα παρουσιαστεί και ένα δρώμενο από τη συνεταιριστική επιχείρηση “Πράματα και Θάματα”. 

Στ.Μ.