Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 12:38

Ζήτησαν τρένο σε όλη την Τριφυλία μέχρι τη Γιάλοβα τουλάχιστον

Οι εκπρόσωποι των φορέων της Τριφυλίας που ζητούν επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα (δεξιά) Οι εκπρόσωποι των φορέων της Τριφυλίας που ζητούν επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα (δεξιά)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ 
Η πεδινή Τριφυλία είναι το τρίτο θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας, παράγει το μισό ελαιόλαδο που βγάζει η Μεσσηνία, έχει τους πιο πρωτοπόρους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Είναι λοιπόν μεγάλο λάθος να αφήνεται αυτή η περιοχή έξω από τα σχέδια για το σιδηρόδρομο. Λάθος όχι μόνο σε βάρος της Τριφυλίας αλλά για την ίδια τη βιωσιμότητα του σιδηρόδρομου και για την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό τόνισαν εκπρόσωποι φορέων της Τριφυλίας,  οι οποίοι, στη εκδήλωση που έγινε χθες για την παρουσίαση της μελέτης για τη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας, ζήτησαν την επέκταση της γραμμής από την Κυπαρισσία μέχρι τη Γιάλοβα τουλάχιστον, όπως είχε σχεδιαστεί άλλωστε επί Τρικούπη…

Εκ μέρους των φορέων της Τριφυλίας που έχουν το συγκεκριμένο αίτημα μίλησε ο Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, που τόνισε ότι για να είναι ο σιδηρόδρομος βιώσιμος, να διαδραματίσει τον αναπτυξιακό του ρόλο και να υπηρετήσει την οικονομία και τις κοινωνικές ανάγκες, πρέπει η γραμμή που σταματάει στην Κυπαρισσία να επεκταθεί προς Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Γιάλοβα, Σουληνάρι, Ριζόμυλο και να συνδεθεί με τη γραμμή της Μεσσήνης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Βούρδας, απάντησε ότι το πρώτιστο θέμα αυτή τη στιγμή είναι να φτάσει ξανά ο σιδηρόδρομος μέχρι την Κυπαρισσία και αυτό το σκοπό είπε ότι υπηρετεί η μελέτη για την κανονικοποίηση της γραμμής Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας. Η κανονικοποίηση της γραμμής, συνέχισε, θα αποτελέσει το πάτημα ώστε σε επόμενο στάδιο να γίνει το βήμα για την επέκταση της γραμμής.
Στ.Μ.