Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 12:54

Ξενοφοβικές τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

«ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» 
«Θα μουσουλμανοποιηθούμε χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Δαβίλλας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. «Πολλοί από αυτούς τους πρόσφυγες είναι πρόσφυγες σε πολλά εισαγωγικά και κινούνται σε πορεία δημιουργίας προβλημάτων στη χώρα», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Αποστολόπουλος. Ο αντιδήμαρχος Χρίστος Καρύδης μίλησε με μεγάλη ευαισθησία για τα προσφυγόπουλα, σχολίασε ωστόσο ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση με κάποιους πρόσφυγες-μετανάστες, ανάλογα με την αίρεση στην οποία πιστεύουν…

Πάντως ο αναπληρωτής του δημάρχου, Νίκος Ξαρχάκος, απαντώντας στο ερώτημα του Κώστα Αποστολόπουλου, που πρώτος έβαλε το θέμα των προσφύγων, για το αν η κυβέρνηση έχει προβεί σε ενέργειες για τη μεταφορά προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση, ότι το μόνο που έχει σταλεί στους Δήμους είναι ένα γενικό έγγραφο για την καταγραφή υποδομών στις οποίες θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και πως τέτοια υποδομή δεν υπάρχει στο Δήμο.  
Ο Γιώργος Δαβίλλας υποστήριξε ότι «η πατρίδα μας βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει». Ανέφερε ότι κινδυνεύει να αλλοιωθεί ο ελληνικός πληθυσμός σε λίγο καιρό, ότι «θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας, θα μουσουλμανοποιηθούμε χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Προσπαθούν πάση δυνάμει να αφελληνίσουν τα πάντα». Τόνισε επίσης ότι «η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει, να βγει από τη νιρβάνα του καναπέ και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Χρειάζεται μια επανάσταση συνειδησιακή. Ήρθε η ώρα να κυβερνήσουν οι άριστοι».
Ο Χρίστος Καρύδης ανέφερε από την πλευρά του ότι είναι τρίτης γενιάς Μικρασιάτης, ότι καμαρώνει γι’ αυτό και πως οι Έλληνες δεν αφελληνίστηκαν ούτε όταν ήταν υπό την τουρκική σκλαβιά των 400 χρόνων. Υπογράμμισε ότι τον συγκλονίζει η εικόνα με το πνιγμένο μικρό παιδί που ξεβράστηκε στην ακτή και ανέφερε ότι στα προσφυγόπουλα πρέπει να παρέχεται ολοκληρωτική φιλοξενία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιοι πρόσφυγες που πιστεύουν συγκεκριμένες αιρέσεις, οι οποίοι θα μπορούσαν μελλοντικά να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη χώρα.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι το ελληνικό κράτος είναι ανίκανο πλέον όχι μόνο να ελέγξει ποιοι μπαίνουν στη χώρα αλλά και να τους αφομοιώσει στην ελληνική κοινωνία.
Σε αυτές τις τοποθετήσεις ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κρασακόπουλος απάντησε τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος φόβος γιατί ο ελληνισμός έχει τη δύναμη της αφομοίωσης, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επέτειο της 25ης Μαρτίου, τονίζοντας ότι τα μισά από τα παιδιά που παρέλασαν στη Λογγά ήταν αλλοδαποί που έχουν αφομοιώσει τον ελληνικό πολιτισμό.
Στ.Μ.