Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 15:37

Την Κυριακή ο 11ος Μαραθώνιος Μεσσήνης με 1.000 αθλητές

Από αριστερά: Αγγελική Αγγελοπούλου, Δημήτρης Πουλόπουλος, Σπύρος Κρασσακόπουλος, Νίκος Ξαρχάκος, Αλέξης Ζάννης, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης και Ντίνα Αντωνάκου Από αριστερά: Αγγελική Αγγελοπούλου, Δημήτρης Πουλόπουλος, Σπύρος Κρασσακόπουλος, Νίκος Ξαρχάκος, Αλέξης Ζάννης, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης και Ντίνα Αντωνάκου

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ "ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΥΣ" ΑΓΩΝΕΣ 
Δρομείς από διάφορες περιοχές υποδέχεται από σήμερα η Μεσσήνη, στην οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ο 11ο Μαραθώνιος της πόλης, που είναι από τους πιο φημισμένους και οργανωμένους στη χώρα. Υπολογίζεται ότι θα τρέξουν περί τους 1.000 ανθρώπους, μικροί και μεγάλοι (δυναμικό βάδην, Μαραθώνιος, 10 χιλιόμετρα και τζούνιορ 3 χιλιόμετρα). Οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης και των υπόλοιπων διοργανωτών και εθελοντών, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί, απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τη διοργάνωση και να εμψυχώσει τους δρομείς…

Ο αναπληρωτής του δημάρχου, Γιώργου Τσώνη και αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, τόνισε ότι για το Δήμο Μεσσήνης ο Μαραθώνιος της πόλης είναι μια εξαιρετική εκδήλωση, που υποστηρίζει το μαζικό αθλητισμό αλλά και τον πρωταθλητισμό και επιπλέον συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη μέσα από την προβολή στους επισκέπτες του τεράστιου τοπικού αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού αποθέματος (Αρχαία Μεσσήνη, Σαμαρίνα, Πάμισος, Πολυλίμνιο κ.ά).
Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό αντιδήμαρχος, Σπύρος Κρασσακόπουλος, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η διοργάνωση του 11ου Μαραθώνιου θα είναι άρτια, βάσει της εμπειρίας που έχει συσσωρευτεί από τις προηγούμενες δέκα διοργανώσεις. Πρόσθεσε ότι δυστυχώς στην περιοχή ο κλασικός αθλητισμός δεν έχει μεγάλη απήχηση, ωστόσο σημείωσε ότι η διοργάνωση αυτή πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να ιδρυθούν σωματεία κλασικού αθλητισμού ή έστω σχετικά τμήματα στα ήδη υπάρχοντα αθλητικά σωματεία.
Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Πουλόπουλος, μετέφερε τις ευχαριστίες του φορέα που εκπροσωπεί προς το Δήμο, τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, που μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης συνεχίζουν αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διοργάνωση θα είναι άρτια, ενώ κάλεσε τον κόσμο, ιδιαίτερα τους μαθητές, να χειροκροτήσουν και να εμψυχώσουν τους αθλητές.
Ο Αλέξης Ζάννης, από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι ο Μαραθώνιος της πόλης διακρίνεται για το καλό κλίμα και τη φιλική διάθεση προς τους συμμετέχοντες. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Μαραθώνιος είναι ένας αγώνας που τιμά την προσπάθεια και τη ψυχική δύναμη των αθλητών.
Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, επίσης από τους διοργανωτές, πέρα από τις ευχαριστίες του προς το Δήμο Μεσσήνης τόνισε ότι ο Μαραθώνιος της πόλης είναι από τους ιστορικούς που γίνονται στη χώρα μας, ξεκίνησε το 2004, όταν Μαραθώνιος γινόταν μόνο στην κλασική διαδρομή, ενώ ακόμη και τώρα, που γίνονται οχτώ Μαραθώνιοι στην Ελλάδα, ο αγώνας της Μεσσήνης είναι από τους πιο ελκυστικούς για τους αθλητές.
Η Ντίνα Αντωνάκου, από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, μιλώντας ως εκπρόσωπος και άλλων εθελοντικών φορέων, τόνισε ότι ο Μαραθώνιος είναι μια διοργάνωση που εκπέμπει το αιώνιο μήνυμα της αγωνιστικότητας και της ψυχικής προσπάθειας, ενώ σημείωσε ότι οι εθελοντές θα βρίσκονται στον αγώνα και θα εμψυχώνουν τους αθλητές.
Τέλος, η Αγγελική Αγγελοπούλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου «Η Χαρά του Παιδιού», ανέφερε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί συμμετέχει στην εκδήλωση, τα μέλη του και παιδιά θα τρέχουν στη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων, με σκοπό την υποστήριξη των Παιδικών Χωριών SOS. Επισήμανε ότι θα λειτουργήσει και κουμπαράς, στον οποίο θα μπορεί να διαθέσει κάποιος όποιο ποσό επιθυμεί.
Στ.Μ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 9 Απριλίου 2016
Αριθμοδοσία: ώρα 10:00 – 16:00 (κεντρική πλατεία Μεσσήνης)
Έκθεση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων: 10:00- 15:00 (κεντρική πλατεία Μεσσήνης)
Τεχνική ενημέρωση για τους αγώνες: 17:00- 18:00 (Δημαρχείο Μεσσήνης)
Pasta party για τους Μαραθωνοδρόμους: 18:00- 20:00 (αίθουσα «Ρόδον» 2ο kmΕθν. Οδού Μεσσήνης- Πύλου) - δυνατότητα σταδιακής προσέλευσης.
Πρόγραμμα Αγώνων – Κυριακή 10 Απριλίου 2016
Κεντρική πλατεία Μεσσήνης
Διεξαγωγή αγώνων:
Δυναμικό Βάδην 42,195 km- Εκκίνηση 6:00 π.μ.
Μαραθώνιος Δρόμος – Εκκίνηση 7:00 π.μ
Δρόμος 10 km – Εκκίνηση 9:30 π.μ.
Δρόμος 3 km – Εκκίνηση 11:00 π.μ.
Γυμναστικές επιδείξεις (Σύλλογος «Χαρά του Παιδιού»): 11:45- 12:00
Τελετή Απονομών:  12:00 – 13:00 μ.μ
Έκθεση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων:  10:00- 15:00
Μετα-αγωνιστικό γεύμα ενεργειακής αποκατάστασης για τους συμμετέχοντες στα δρομικά αγωνίσματα (αθλητές):      12:00- 13:30