Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 19:54

Τσιρώνης: Θα παραταθεί η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στη παραλία της Ελαίας

«ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ» 
«Μην ανησυχείτε, υπάρχουν νομικά εργαλεία». Αυτή την απάντηση έδωσε το μεσημέρι, από την Ελαία, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν περιθώρια να παραταθεί και άλλο η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην παραλία από την Ελαία μέχρι τον Αϊγιαννάκη. Στη συγκεκριμένη περιοχή επιδιώκει να χτίσει 47 βίλες εταιρία συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά. Η διαδικασία για την έκδοση των οικοδομικών αδειών έχει «παγώσει» από τις 24 Μαΐου του 2013, με την αξιοποίηση νομικού εργαλείου το οποίο όμως είναι αμφίβολο αν μπορεί να παραταθεί πέραν της 24ης Μαΐου 2016…

Η αναστολή της έκδοσης των οικοδομικών αδειών αποφασίστηκε το 2013, όταν η Ελλάδα οδηγήθηκε κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υποβάθμιση του προστατευόμενου οικοτόπου του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
Σήμερα ο Γιάννης Τσιρώνης, μετά τη διαβούλευση που έγινε στην Ελαία για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου, σε δηλώσεις του και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε ότι από το υπουργείο καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου το σχέδιο να υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο το ταχύτερο δυνατό, ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να παρέλθει η 24η Μαΐου χωρίς να έχει υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα και τον κίνδυνο να εκδοθούν οι άδειες για το χτίσιμο της προστατευόμενης παραλίας, ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε: «Μην ανησυχείτε, υπάρχουν νομικά εργαλεία».
Στ.Μ.