Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 19:47

«Καταδρομική» εναπόθεση σκουπιδιών στην Πύλο από τη Οιχαλία και συλλήψεις

«Καταδρομική» εναπόθεση σκουπιδιών στην Πύλο από τη Οιχαλία και συλλήψεις

φωτογραφία Δημήτρη Πανοσκάλτση

ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
Κανονική βεβήλωση είναι αυτό που συμβαίνει στην Πύλο με τα σκουπίδια να ρεμβάζουν τη Σφακτηρία και τη θάλασσα… Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτό. Δεν φτάνει που πριν από ένα χρόνο ο μαγευτικός αυτός χώρος λαμπάδιασε από τη φωτιά, χθες το βράδυ στο σκουπιδότοπο του Αγίου Νικολάου είχαμε και συλλήψεις, όταν πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω άνθρωποι να αδειάζουν σκουπίδια του Δήμου Οιχαλίας. Ακολούθησαν συλλήψεις. Το ωραίο είναι ότι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα!...

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Ηλίας Κανάκης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στον Δημήτρη Πανοσκάλτση, μετά τη λήξη της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είδε να κινούνται προς την Πύλο τρία απορριμματοφόρα, τα οποία είχαν καλυμμένη την επιγραφή με το δήμο από τον οποίο προέρχονταν. Όπως είπε, τα ακολούθησε, είδε ότι ανέβαιναν προς το σκουπιδότοπο του Αγίου Νικολάου, ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία και μετέβη στην περιοχή όπου συνέλαβε τους τρεις οδηγούς των απορριμματοφόρων που ανήκαν στο Δήμο Οιχαλίας. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για οδηγούς υπαλλήλους του Δήμου Οιχαλίας αλλά για ιδιώτες.
Νωρίς το πρωί μετέβη οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα της Πύλου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Γιάννης Σαρδέλης, ο οποίος και συνελήφθη. Αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι και θα ακολουθήσει η δίκη τους.
Στις δηλώσεις του στο Δημήτρη Πανοσκάλτση ο Ηλίας Κανάκης ανέφερε ότι στον Άγιο Νικόλαο εναποτίθενται σκουπίδια και άλλων Δήμων, σημειώνοντας ότι υπάρχουν καταγγελίες για την εμφάνιση στην περιοχή απορριμματοφόρων και από τους Δήμους Τριφυλίας αλλά και Δυτικής Μάνης.
Κατήγγειλε δε τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, Δημήτρη Καφαντάρη, τονίζοντας ότι τα σκουπίδια των άλλων Δήμων που έχουν εναποτεθεί στον Άγιο Νικόλαο θα τα πληρώσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος όταν θα ξεκινήσει το έργο της επεξεργασίας και διαχείρισης.

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου Οιχαλίας στο σκουπιδότοπο της Πύλου, με καλυμμένα τα διακριτικά τους (φωτογραφία Δημήτρη Πανοσκάλτση)
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, υπογράμμισε ότι αυθαίρετα ο Δήμος Οιχαλίας μετέφερε τα σκουπίδια του στην Πύλο, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως καμία σχετική επικοινωνία, ενημέρωση, συμφωνία. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Οιχαλίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε συγνώμη για ό,τι συνέβη. Επίσης ο κ. Καφαντάρης ανέφερε ότι τα σκουπίδια που μεταφέρθηκαν στον Άγιο Νικόλαο ήταν από σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Οιχαλίας.
Επιπλέον όμως ο δήμαρχος Οιχαλίας κατήγγειλε όσους, όπως τόνισε, προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο Δήμο και να χτυπήσουν τη δημοτική αρχή, με τέτοιου είδους αφορμές, με καταγγελίες και με μηνύσεις. Ο Δημήτρης Καφαντάρης απέφυγε να κατονομάσει αυτούς στους οποίους αναφέρεται, είπε όμως ότι θα υπάρξουν αντίμετρα για όλα αλλά και επίσης σημείωσε ότι ο λαός του Δήμου τους συγκεκριμένους τους έχει κατατάξει στη θέση που αξίζει να είναι.
Στ.Μ.