Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 23:28

Πρόταση ακόμη και για κλείσιμο του Δήμου Μεσσήνης ενάντια στο κλείσιμο του ΟΤΕ

Πρόταση ακόμη και για κλείσιμο του Δήμου Μεσσήνης ενάντια στο κλείσιμο του ΟΤΕ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΑ ΑΚΡΑ 
Ότι η αντίδρασή του θα είναι ακραία σε περίπτωση που προχωρήσει ο σχεδιασμός για το κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ στη Μεσσήνη, προειδοποίησε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, την Τετάρτη το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποφασίστηκε κοινή αντίδραση από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη και με τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ…

Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, που υπογράμμισε ότι το κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ θα είναι σε βάρος της εξυπηρέτησης των δημοτών. Όπως σημείωσε, ο Δήμος Μεσσήνης απλώνεται σε μια τεράστια έκταση και δεν είναι δυνατόν ο κάτοικος του άκρου του Δήμου να πηγαίνει στην Καλαμάτα για να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του με τον ΟΤΕ. Πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, αν και ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ανέφερε ότι τα ψηφίσματα συνήθως δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και τάχθηκε υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όταν έκλεισαν υπηρεσίες στην περιοχή μας στο παρελθόν ήμουν πολύ σκληρός, είχα ακραίες θέσεις. Τώρα όμως θα είμαι ακόμη πιο πολύ σκληρός. Δεν θα περάσει έτσι αυτό. Θα φτάσω το θέμα στα άκρα, ακόμη και στο κλείσιμο του Δήμου. Είναι ακραίο αλλά δεν είναι λαϊκίστικο».
Μοναδική «παραφωνία» η στάση του αντιδήμαρχου Σπύρου Κρασσακόπουλου, που τόνισε ότι ο ΟΤΕ είναι πλέον μια ιδιωτική εταιρία, ακόμη και ο επικεφαλής της είναι Γερμανός, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι δεν έχει κανένα νόημα η έκδοση ψηφισμάτων για τις ιδιωτικές εταιρίες. Επιπλέον μίλησε για υποκρισία, απευθυνόμενος στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, εξηγώντας ότι από τη μια τάσσεται υπέρ της ελεύθερης οικονομίας από την άλλη όμως ζητάει να γίνει παρέμβαση σε μια ιδιωτική εταιρία για να κρατήσει ανοιχτό ένα κατάστημά της.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος έβαλε το θέμα με την κατάρρευση της τιμής της πατάτας, ζητώντας και από τις υπόλοιπες παρατάξεις τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να παρέμβει ο Δήμος προς υποστήριξη των πατατοπαραγωγών. Για το θέμα έγινε σχετικά μακρά συζήτηση, με τις απόψεις των περισσότερων να συμπίπτουν στο ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω των αυστηρών φυτοπαθολογικών ελέγχων στις εισαγόμενες πατάτες, θα μπορούσε να καθυστερήσει κάπως τις εισαγωγές αυτή την περίοδο μέχρι να απορροφηθεί η ντόπια παραγωγή με τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής τουλάχιστον. Τονίστηκε δε ότι έγκαιρα, ενάμισι μήνα πριν, η δημοτική αρχή προκάλεσε σύσκεψη για το θέμα αυτό στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο και δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, κάτι όμως που εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι δεν έγινε. Πάντως την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Μεσσήνης σύσκεψη της δημοτικής αρχής με τους εκπροσώπους των πατατοπαραγωγών και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Στ.Μ.