Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 03:08

Προσδοκίες από Χαρίτση για Πολυλίμνιο και Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
Ολιστική παρέμβαση σχεδιάζει ο Δήμος Μεσσήνης για την ευρύτερη περιοχή του Πολυλίμνιου, τον υδάτινο και καταπράσινο παράδεισο της Μεσσηνίας που προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης και ο αντιδήμαρχος, Νίκος Ξαρχάκος, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται ανάπλαση της Χαραυγής, του χωριού στο οποίο ανήκει το Πολυλίμνιο, παρεμβάσεις στο Νερόμυλο, όπου επίσης υπάρχει περιοχή μεγάλου φυσικού κάλλους με νερά και πράσινο αλλά και σε ανάλογη περιοχή του Πεταλιδίου. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι για το σχεδιασμό αυτό ενδιαφέρεται σοβαρά ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, που θα βοηθήσει για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως επίσης είπε ότι ο υφυπουργός θα υποστηρίξει τη χρηματοδότηση και του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης…

Οι ανακοινώσεις έγιναν τη Δευτέρα το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, με αφορμή τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δημάρχου, Στάθη Αναστασόπουλου, ότι καθυστερούν οι διαδικασίες για την ανάθεση της εκμετάλλευσης του αναψυκτηρίου που έφτιαξε ο Δήμος στο Πολυλίμνιο, ένα αναψυκτήριο που θα εξυπηρετήσει σημαντικά τους επισκέπτες.
Όπως απάντησε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Ξαρχάκος, υπάρχει πράγματι μια καθυστέρηση, η οποία όμως οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με την κατασκευή του οικίσκου του αναψυκτηρίου, το οποίο πάντως τόσο ο ίδιος τόνισε όσο και ο Στάθης Αναστασόπουλος αναγνώρισε ότι αισθητικά πρόκειται για καλή παρέμβαση.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος είπε επίσης ότι πρόσφατα, σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ο δεύτερος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την περιοχή του Πολυλίμνιου και την πρόθεσή του να υποστηρίξει την υλοποίηση έργων που είναι απαραίτητα. Όπως πρόσθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, απαραίτητο είναι να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, να δημιουργηθεί μονοπάτι από τη Χαραυγή μέχρι το Πολυλίμνιο και να γίνουν δασοτεχνικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Δασαρχείο, που έχει την ευθύνη της περιοχής.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι για τα ζητήματα αυτά έχει συζητήσει με τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος είπε ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και θα βοηθήσει για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, με τον οποίο επίσης θα συζητήσει για τα θέματα αυτά.
Σε ό,τι αφορά το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, ο δήμαρχος είπε ότι γίνονται ενέργειες από το Δήμο για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και πως σε αυτό βοηθάει και πάλι ο Αλέξης Χαρίτσης.
Στ.Μ.