Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 19:40

Διαμαρτυρίες για οσμή "βουρκίλας" στο νερό χωριών του Δήμου Μεσσήνης

Το χωριό Μάνεσι Το χωριό Μάνεσι

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 
Το νερό «βρωμάει βουρκίλας» εδώ και δύο μήνες, τόνισε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο πρόεδρος του Μάνεσι, Δημήτρης Αθανασόπουλος. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ανάλογο πρόβλημα υπάρχει σε άλλα χωριά του Δήμου. Πάντως, η δημοτική αρχή και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης διαβεβαιώνουν ότι η ποιότητα του νερού είναι οπωσδήποτε και αναμφισβήτητα βελτιωμένη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Θεωρούν ότι το πρόβλημα με την οσμή οφείλεται στο τρόπο χλωρίωσης που γίνεται στις δεξαμενές και πως σύντομα θα πάψει να υφίσταται…

Ο πρόεδρος του Μάνεσι τόνισε ότι η κατάσταση στο χωριό του είναι τόσο σοβαρή, όσον αφορά την οσμή του νερού, ώστε δεν μπορεί να πάει ούτε στο καφενείο γιατί ο κόσμος τα βάζει μαζί του για αυτή την κατάσταση.
Πρόσθεσε ότι πήγε ο ίδιος με κατοίκους του χωριού στην πηγή από την οποία υδρεύεται το χωριό, όμως από την πηγή μέχρι τη δεξαμενή το νερό δεν έχει καμία άσχημη οσμή. Αντίθετα, από τη δεξαμενή και μετά το νερό μυρίζει «βουρκίλας».
Ανάλογο πρόβλημα υπήρξε και σε άλλα χωριά του Δήμου, σημείωσαν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ανέφεραν ότι πιθανόν το πρόβλημα οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλεται ύστερα από μεγάλο διάστημα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του νερού. Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, υπήρχε ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο είχε διακοπεί η χλωρίωση του νερού στις δεξαμενές, τώρα όμως η χλωρίωση ξανάρχισε και ενδεχομένως το χλώριο να σκότωσε κάποιους μικροοργανισμούς που είχαν δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτής της οσμής.
Επάνω σε αυτό ο πρόεδρος του Μάνεσι επέμεινε ότι το νερό δεν μυρίζει χλώριο αλλά «βουρκίλας».
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης τομές στο δίκτυο, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος ανέφερε από την πλευρά του ότι οι αναλύσεις που έχουν γίνει δείχνουν ότι η ποιότητα του νερού έχει βελτιωθεί, ωστόσο αναγνώρισε ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την οσμή.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης, Κωνσταντίνος Μπουρίκας, ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι η Επιχείρηση φροντίζει για την ποιότητα του νερού, ζήτησε ωστόσο από τους κατοίκους των χωριών να κάνουν υπομονή λίγων μηνών, εκφράζοντας και εκείνος την άποψη ότι η οσμή οφείλεται στη χλωρίωση που γίνεται και πως θα σταματήσει να υπάρχει σε λίγο καιρό.
Στ.Μ.