Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 15:43

Γερμανική τεχνογνωσία παίρνει ο Καφαντάρης για τα ενάλια πάρκα του Δήμου του

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ZINNOWITZ 
Στη Γερμανία ταξίδεψε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, και ειδικότερα σε Δήμο της Βαλτικής Θάλασσας, προκειμένου να πάρει ιδέες για διάφορα θέματα, ιδιαίτερα για τα ενάλια αρχαιολογικά πάρκα στη Μεθώνη και το Ναυαρίνο, δεδομένου ότι εκεί λειτουργεί ένα εντυπωσιακό καταδυτικό πάρκο…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «Το Δήμο Zinnowitz στην περιοχή Usedom Nord της Γερμανίας στη Βαλτική Θάλασσα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, προκειμένου να συναντηθεί με το Δήμαρχο της περιοχής Peter Usemann και αντιπροσωπεία του Δήμου, με σκοπό να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των υποδομών και να ανταλλάξουν εμπειρίες.
Εκτενέστερα, η συνάντηση, η οποία διεξήχθη εχθές, σε πολύ καλό κλίμα και αποτέλεσε την αρχή για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και μελλοντική συνεργασία, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας των Δήμων. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι δυο δήμοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά, καθώς υπάρχει ανεπτυγμένη τουριστική δραστηριότητα και υποδομές, αν και με διαφορετική ταυτότητα στον κάθε δήμο.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του καταδυτικού πάρκου και ενημερώθηκε από το φορέα διαχείρισης για τον τρόπο λειτουργίας του. Είχε επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις πρωτότυπες  υποδομές του.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ολοκληρώνει τη διαδικασία σχεδιασμού της αξιοποίησης των δύο Εναλίων επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων (καταδυτικών πάρκων) και τέτοιες εμπειρίες σε αντίστοιχους οργανωμένους χώρους είναι σημαντικές».