Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 18:48

Δρομολογείται "το έργο του αιώνα" στο Δήμο Μεσσήνης!

Από την πρώτη επίσκεψη, πριν ένα χρόνο, εκπροσώπων του υπουργείου Υποδομών στο Δήμο Μεσσήνης και στη Μπούκα, για τη μελέτη των 3.000.000 ευρώ για τον Πάμισο Από την πρώτη επίσκεψη, πριν ένα χρόνο, εκπροσώπων του υπουργείου Υποδομών στο Δήμο Μεσσήνης και στη Μπούκα, για τη μελέτη των 3.000.000 ευρώ για τον Πάμισο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Ενθουσιασμένος παρουσιάστηκε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, που ανακοίνωσε ότι έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν, οι διαδικασίες προκειμένου να προκηρυχθεί η μελέτη των 3.000.000 ευρώ, για ένα πλέγμα έργων –αντιπλημμυρικά, αναπλάσεις, ποδηλατόδρομοι, μικρή μαρίνα κ.ά- στον Πάμισο. Αυτό θα είναι το έργο του αιώνα για το Δήμο Μεσσήνης, τόνισε ο Γιώργος Τσώνης, που τη Δευτέρα ήταν για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, στο υπουργείο Υποδομών, όπου είχε, όπως τόνισε, πεντάωρη συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου…

Ο Γιώργος Τσώνης ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος για την προκήρυξη της μελέτης, που θα γίνει οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου. Είπε ότι στη μελέτη θα ενταχθούν τα αντιπλημμυρικά έργα του Παμίσου, μαζί με την αντιπλημμυρική θωράκιση του πολεμικού αεροδρομίου, έργα αναπλάσεων και αναψυχής κατά μήκος του Παμίσου, ποδηλατόδρομοι, έργα αθλητισμού, καθώς και η δημιουργία μιας μικρής μαρίνας, για μικρά και μεσαία σκάφη, στο Κουλντούκι της Μπούκας. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που θα αλλάξει τις προοπτικές ολόκληρου του Δήμου, υπογράμμισε ο Γιώργος Τσώνης.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, ανέφερε ότι ακούγονται θετικά όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος, σημείωσε όμως ότι πρέπει να γίνει συζήτηση γι’ αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είπε ότι για κάποιες από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, όπως τα αντιπλημμυρικά στον Πάμισο και στο αεροδρόμιο, υπάρχουν έτοιμες μελέτες από την παλιά Νομαρχία, ενώ παρατήρησε ότι έργα σε ποτάμια και κοντά στον αιγιαλό συνήθως χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο για να δρομολογηθούν, γι’ αυτό και ευχήθηκε στο δήμαρχο να προλάβει έστω να τα ξεκινήσει μέσα στη θητεία του, αν και παρατήρησε ότι «φοβάμαι δεν θα προλάβει».  
Και ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, δήλωσε ότι ακούγονται θετικά όσα ανέφερε ο δήμαρχος, παρατήρησε όμως ότι χρειάζεται να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις.
Στ.Μ.