Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 01:46

Ήσυχα και λιτά γιόρτασε η Κυπαρισσία την Αγία Τριάδα

Ήσυχα και λιτά γιόρτασε η Κυπαρισσία την Αγία Τριάδα

ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Υποτονικό ήταν και φέτος το κλίμα κατά τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας στην Κυπαρισσία, χθες. Τα βάρη της κρίσης που σηκώνει ο κόσμος, δεν επέτρεψαν ούτε μεγάλος αριθμός ετεροδημοτών να «κατέβει» στην Τριφυλιακή πρωτεύουσα ούτε να επικρατήσει έντονα εορταστική ατμόσφαιρα. Αυτό δεν ίσχυσε για τους πολιτικούς, που έδωσαν το «παρών».

Το πρωί, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδας Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και ακολούθως ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας, η μεταφορά και η ενθρόνισή της για ολιγόωρο προσκύνημα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, στην κάτω πόλη.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, υποδέχθηκε και φιλοξένησε τους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Νάντια Γιαννακοπούλου, τους υποψήφιους βουλευτές Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, Τάκη Κατσίβελα, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, και άλλους εκπροσώπους φορέων και αρχών.
Την παραμονή του εορτασμού πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Άνω Πόλης πανηγύρι με ζωντανή μουσική. Σε αυτή την εκδήλωση πραγματικά προσήλθε πολύς κόσμος που διασκέδασε με μεγάλο κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μετά τη λιτάνευση της εικόνας, ο Δήμος Τριφυλίας υποδέχτηκε τους επισκέπτες του στο λεγόμενο περιστύλιο του Δημαρχείου, όπου προσέφερε αναψυκτικό, ποτό και γλυκίσματα.
Στ.Μ.