Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 00:14

Όχι στη φιλοξενία προσφύγων στη Μεσσήνη, ο Τσώνης "προδόθηκε" από συμβούλους του!

ΔΙΧΑΣΤΗΚΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 
Μετά από συζήτηση άνω των τεσσάρων ωρών στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, αναγκάστηκε να αποσύρει την εισήγησή του για τη φιλοξενία προσφύγων σε δημοτικό χωράφι στη «Μακαρία», γιατί αυτή θα καταψηφιζόταν όχι μόνο από σύσσωμη τη μειοψηφία αλλά και από συμβούλους της παράταξής του! «Ο καθένας παίρνει την ευθύνη των επιλογών του», τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης αποχωρώντας από τη συνεδρίαση και σημειώνοντας ότι «εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και το βράδυ θα κοιμηθώ με τη φωτογραφία του 6χρονου κοριτσιού (που κρατείται με τους άλλους μετανάστες οι οποίοι βρέθηκαν στο Βενέτικο) στην αγκαλιά μου, την οποία θα βάλω και στο γραφείο μου»!...

Το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στη Μεσσήνη δίχασε την παράταξη της δημοτικής αρχής, κάτι που εξανάγκασε το δήμαρχο να αποσύρει την πρότασή του. Το πρωί ο δήμαρχος θα ενημερώσει το υπουργείο Άμυνας για τη σοβαρή αυτή εξέλιξη. Όπως τόνισε όμως ο Γιώργος Τσώνης, κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει το σοβαρό ενδεχόμενο να επιλέξει μονομερώς η κυβέρνηση που θα δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Μεσσήνης, τονίζοντας ότι ήδη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αλλά και η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος έχουν εξετάσει κτιριακές εγκαταστάσεις στη Βελίκα καθώς και ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης, ως γραμματέας διαχείρισης του μεταναστευτικού, επιθυμεί να φιλοξενηθούν  πρόσφυγες στο παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να «παγώσει» κάθε συζήτηση και διαδικασία για τη φιλοξενία προσφύγων στο Δήμο, μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες εγγυήσεις για την αναλογική κατανομή προσφύγων σε όλους τους Δήμους, για το χρόνο φιλοξενίας, τη σύνθεση του πληθυσμού που θα φιλοξενηθεί, την αστυνόμευση κ.λπ
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, υποστήριξε ότι απέσυρε την εισήγησή του για τη φιλοξενία προσφύγων στη «Μακαρία» όχι επειδή φοβήθηκε το πολιτικό κόστος από τις αντιδράσεις κατοίκων της Μεσσήνης αλλά από δημοκρατική ευαισθησία απέναντι στους συμβούλους του συνδυασμού του που δεν συμφωνούσαν μαζί του.
Πάντως ο αντιδήμαρχος, Χρίστος Καρύδης, ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία η εισήγηση του δημάρχου, ενώ ο Γιώργος Τσώνης είχε αποχωρήσει, εκφράζοντας την υποστήριξή του προς εκείνον και την πρότασή του. Ο πρόεδρος του Σώματος, Χρήστος Χριστόπουλος, δεν έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση του δημάρχου και του αντιδήμαρχου Χρίστου Καρύδη και κήρυξε την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αφού σημειώθηκε και μια αντιπαράθεση τόσο με τον αντιδήμαρχο όσο και με τον δήμαρχο.
Μάλιστα ο δήμαρχος δήλωσε μετά ότι το πρωί θα εξεταστεί εάν η τρόπος λειτουργίας του Χρήστου Χριστόπουλου ανταποκρίνεται σε όσα προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου διαφορετικά τόνισε ότι θα υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.
Στ.Μ.