Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 01:44

Επιτέλους στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Τζάννε-Καλαμάκι, τέλη Ιουλίου το Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη

Επιτέλους στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Τζάννε-Καλαμάκι, τέλη Ιουλίου το Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Εξαγγελίες για σημαντικά έργα της Μεσσηνίας, αν και μερικά από αυτά έχουν ήδη καθυστερήσει, έγιναν κατά τη σειρά συσκέψεων που είχε χθες στο Διοικητήριο ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, με τους δημάρχους του Νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ανάμεσά τους το «έργο σημαία» της Περιφέρειας, που είναι η σύνδεση της Μεσσήνης με την Αρχαία Μεσσήνη, ο δρόμος Τζάννε-Καλαμάκι, η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας σε σύγχρονο προπονητικό κέντρο, η ανάπλαση του πεζοδρομίου της Φαρών και της Πλάτωνος, η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Όσον αφορά τη βελτίωση του δρόμου Τζάννε-Καλαμάκι, που είναι τμήμα του άξονα Ριζόμυλος-Κορώνη, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι πριν τέσσερις ημέρες ο φάκελος υποβλήθηκε στη Διαχειριστική Αρχή για αξιολόγηση, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 23.000.000 ευρώ.
Σχετικά με τους δρόμους Μεσσήνης-Εύας-Βαλύρας και Λάμπαινας-Αρσινόης-Αρχαίας Μεσσήνης, ανακοινώθηκε ότι όλες οι μελέτες θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οπότε θα υποβληθεί ο φάκελος για αξιολόγηση στη Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι είναι εξασφαλισμένο ποσό 30.000.000 ευρώ.
Για το προπονητικό κέντρο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ 5.000.000 ευρώ, με τα οποία τόνισε ότι θα υλοποιηθεί το όραμα για την προσέλκυση αθλητών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, για την προετοιμασία τους.
Όσον αφορά την ανάπλαση του πεζοδρομίου της Φαρών και της Πλάτωνος, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας αξιολογήθηκε θετικά και το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
Σχετικά με το αρδευτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ, συμφωνήθηκε να ληφθούν μέτρα από τους Δήμους και την Περιφέρεια, ώστε να ρυθμιστούν τα οικονομικά προβλήματα για να λειτουργήσει το δίκτυο και να αρδευτούν οι καλλιέργειες.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε σειρά άλλων έργων, όπως την παράκαμψη του Σταυροπηγίου, έργο για το οποίο τόνισε ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες, που ανέφερε ότι τις βρήκε σε υψηλή ανωριμότητα, ώστε να ενταχθεί επίσης στο ΕΣΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με τον περιφερειάρχη και τα αποτελέσματα της σύσκεψης.
Στ.Μ.