Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 12:21

Ευθύνες, αρμοδιότητες, αμέλειες, τι γίνεται από εδώ και πέρα στο Πολυλίμνιο

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ 
Ο Δήμος Μεσσήνης δεν έχει ευθύνη για το τραγικό περιστατικό της 13ης Αυγούστου, στο Πολυλίμνιο, όπου μια 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα έχασε τη ζωή της από κατολίσθηση πέτρας και μια 25χρονη φίλη της από τη Μεσσηνία τραυματίστηκε. Αυτό υποστήριξε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ανέφερε ακόμη ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης του Πολυλιμνίου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη διασφάλισης της ακεραιότητας των επισκεπτών. Ωστόσο, η δημοτική αρχή δέχτηκε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη στάση της μετά από το τραγικό δυστύχημα. Τόνισαν ότι το Πολυλίμνιο είναι πολύ σημαντικό τουριστικό και αναπτυξιακό κεφάλαιο για το Δήμο και η δημοτική αρχή οφείλει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα…

Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο της νεαρής γυναίκας και τον τραυματισμό της φίλης της, σημείωσε ότι ο Δήμος συμπαρίσταται στις οικογένειές τους, ενώ παρουσίασε τις ενέργειες στις οποίες προέβη η δημοτική αρχή μετά από το δυστύχημα. Αυτό που περιμένει τώρα ο Δήμος, ανέφερε, είναι την έκθεση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών –το οποίο κλήθηκε από την Περιφέρεια και έκανε αυτοψία στο Πολυλίμνιο – σχετικά με τα προβλήματα αυτού του φυσικού μνημείου. Μετά θα πρέπει, συνέχισε, να συσταθεί φορέας διαχείρισης του Πολυλίμνιου, με αρμοδιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, υποστήριξε ότι οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής μετά το δυστύχημα δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι. Η δημοτική αρχή απαρνήθηκε τα πάντα σχετικά με το Πολυλίμνιο, ανέφερε ο πρώην δήμαρχος, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό, όπως συνέχισε, παρουσίαζε και ανακοίνωνε σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής. Πάντως αναγνώρισε ότι ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για την περιοχή, πρόσθεσε όμως ότι οφείλει να κινητοποιεί τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης ο κ. Αναστασόπουλος σχολίασε ότι η δημοτική αρχή καθυστέρησε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των δύο νεαρών γυναικών. Τέλος τόνισε ότι υπάρχουν λύσεις για τα προβλήματα στο Πολυλίμνιο και πως ο Δήμος πρέπει να συνεργαστεί με την Περιφέρεια για την εφαρμογή τους ώστε το χώρο αυτό να τον απολαμβάνουν οι επισκέπτες με ασφάλεια.
Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, από την πλευρά του σημείωσε ότι ο εφόσον ο Δήμος είχε προβεί ή σχεδιάσει παρεμβάσεις για την περιοχή όφειλε και οφείλει να πιέζει τις υπεύθυνες υπηρεσίες που ελέγχους και βεβαιώνουν για την ασφάλεια χώρου. Υπάρχουν αμέλειες σε ό,τι αφορά την περιοχή του Πολυλιμνίου, είπε τέλος ο πρώην βουλευτής.
Την αναγκαιότητα λήψης των απαιτούμενων μέτρων για την ασφάλεια των επισκεπτών υπογράμμισε και ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστας Αποστολόπουλος.
Στ.Μ.