Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 16:28

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου στο επίκεντρο κόντρας για τον κομματισμό…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ 
Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε τη Δευτέρα το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου, το οποίο εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνεται και απάντηση προς την Αντωνία σχετικά με τις κατηγορίες της για κομματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη σε δομές όπως η συγκεκριμένη μικρή βιβλιοθήκη. Ακολούθησε ανταπάντηση της περιφερειακής συμβούλου, η οποία ήταν η προηγούμενη πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου…

Το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο συγκροτείται από την Ελένη Κουλουκέα Ελένη ως πρόεδρο, Δήμητρα Γρουσουζάκου ως αντιπρόεδρο, Νικόλαο Ξαρχάκο ως μέλος, Γεώργιο Κουτσουμπό ως μέλος και Θεόδωρο Δαιμονάκο ως μέλος.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του νέου Συμβουλίου, «στην πρώτη συνεδρίασή μας το νέο συμβούλιο ενημερωθήκαμε για τα πεπραγμένα της βιβλιοθήκης από τον προϊστάμενό της, κ. Δημόπουλο Γεώργιο, τον οποίο ομόφωνα συγχαρήκαμε για το μέχρι τώρα έργο του για την προβολή και αξιοποίηση της Δημόσιας βιβλιοθήκης Πεταλιδίου. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα λίγα αυτά χρόνια που ο κ. Δημόπουλος προΐσταται της Βιβλιοθήκης,  με προσωπικό του μόχθο και εργασία κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόλο της βιβλιοθήκης και να την κάνει ανοιχτή στον κόσμο του Πεταλιδίου και όχι μόνο. Με μεγάλη μας ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε και την απόσπαση στη Βιβλιοθήκη του  κ. Κατσά Ιωάννη, εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, ο οποίος είναι γνωστός σε όλους μας για το σπουδαίο και ανιδιοτελές έργο του προς την τοπική κοινωνία του Πεταλιδίου εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Είμαστε σίγουροι ότι η απόσπασή του στη θέση αυτή, με τη συνεργασία του κ. Δημόπουλου και του εφορευτικού συμβουλίου θα είναι εγγύηση για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τη βιβλιοθήκη.
Δοθείσης της ευκαιρίας, ομολογούμε ότι με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες στον τοπικό τύπο το παραλήρημα της πρώην προέδρου του εφορευτικού συμβουλίου της βιβλιοθήκης Πεταλιδίου, κ. Αντωνίας Μπούζα, η οποία κατήγγειλε για φαινόμενα σήψης και κομματισμού τον ορισμό του νέου εφορευτικού συμβουλίου της βιβλιοθήκης Πεταλιδίου.  Η απάντησή μας σε αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες δε θα είναι βαρύγδουπα λόγια και ρητορείες, αυτά άλλωστε ταιριάζουν σε πολιτικάντηδες, όχι σε ανθρώπους του πνεύματος και βιοπαλαιστές. Η δίκη μας απάντηση είναι το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική κοινωνία του Πεταλιδίου, μέσα από τα σχολεία μας και άλλους συλλογικούς φορείς, η προσπάθειά μας να αναδειχθεί η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου μας, η ανιδιοτελής προσφορά στο τόπο μας, έξω και πέρα από κάθε κομματική απόχρωση… Κατά τα άλλα ας αφήσουμε την κ. Μπούζα να « τυρβάζει περί πολλά». Εμείς από εδώ και στο εξής σταματάμε τα λόγια και σε τέτοιου είδους μικρότητες θα απαντάμε μόνο με έργα…έργα μέσα από τη βιβλιοθήκη, αλλά και από τη θέση που ο καθένας μας υπηρετεί, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια προς την τοπική κοινωνία».
Από την πλευρά της η Αντωνία Μπούζα επανήλθε μετά την ανακοίνωση του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου υποστηρίζοντας τα εξής: «Η αριστερή νομενκλατούρα ...έδειξε εκ νέου τη λογική των ημετέρων! 
Με ανακοίνωσή του το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου επιβεβαιώνει τα λεχθέντα από εμένα! 
Ανταπαντώντας λοιπόν στην ανακοίνωσή τους δηλώνω τα εξής:
Με κομματικές αποσπάσεις στη μικρή Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου ολοκληρώθηκε ο κομματισμός 
Με θέσεις περί παραληρήματος, απόσπαση και των .....ιδιαιτέρως κολλητών και ημετέρων στην εν λόγω βιβλιοθήκη που αναδεικνύεται καίτοι μικρή δομή, αλλά χαρακτηριστική ως κέντρο κομματισμού του Σύριζα και μνεία περί πολιτικάντηδων από.... δήθεν πνευματικούς ανθρώπους, ανταπαντά το νέο εφορευτικό συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου.
Επειδή τα πολλά λόγια πράγματι είναι φτώχεια, επιβάλλεται  οι ....πνευματικοί άνθρωποι να επανεξετάσουν τους όρους ...πνευματικότητα. και  δοτικότητα  στους οποίους προσδιόρισαν την ύπαρξή τους και πρέπει να μάθουν πως η πνευματικότητα δεν αφορά μόνο μια  εργασιακή θέση μέσης γνώσης, αλλά  αφορά τρόπο και στάση ζωής, εμπεριέχοντας την προσφορά και φυσικά τη συνεχή επιμόρφωση και ανέλιξη! 
Όσον αφορά την τοπική κοινωνία του Πεταλιδίου ένα είναι σίγουρο.
Γνωρίζει τα πολλά και διάφορα....είτε θετικά είναι αυτά, είτε αρνητικά! 
Καλή δύναμη στον  εναπομείναντα αγωνιστή  προϊστάμενο της δομής αυτής, διότι θα τη χρειαστεί».