Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 01:39

Ανοιχτή ξανά από το Σάββατο η πλημμυρόπληκτη Αρχαία Μεσσήνη

φωτογραφία του Φώτη Κουτρουμπή φωτογραφία του Φώτη Κουτρουμπή

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των προβλημάτων που προκάλεσε η πλημμύρα της περασμένης εβδομάδας, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έχουν προχωρήσει και από το Σάββατο το σημαντικό αυτό μνημείο θα είναι και πάλι επισκέψιμο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού…

…«Ανοίγει ξανά για το κοινό, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς αποκαθίστανται οι ζημιές που προέκυψαν από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.
Οι εργασίες έγιναν τις προηγούμενες μέρες με ταχύτατους ρυθμούς από τα συνεργεία εργατοτεχνιτών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, με την αρωγή του Δήμου Μεσσήνης, και το μεγαλύτερο τμήμα των διαδρομών περιήγησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης.
Οι εργασίες λεπτομερούς καθαρισμού και συντήρησης των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν με τη χρηματοδότηση που έχει ήδη εγκριθεί από το ΥΠΠΟΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Μεσσήνης για τη θωράκιση από πλημμύρες και πυρκαγιές του ευρύτερου χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης».