Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 15:53

Μεσσήνη: Βοηθήστε όλοι να μπορέσει να πάει ο κόσμος στα χωράφια του…

ΔΙΑΛΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 
Τη βοήθεια όλων και ιδιαίτερα των προέδρων των χωριών, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πάει στα χωράφια του, ζήτησε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης. Όπως τόνισε, κάθε ημέρα που περνάει αποκαλύπτεται και κάτι καινούργιο σχετικά με την καταστροφή της 7ης Σεπτέμβρη «που μας κάνει να χάνουμε τον ύπνο μας». Η αντιπολίτευση δήλωσε ότι συναινεί με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, ωστόσο εκφράστηκαν και παράπονα, ακόμη και διαμαρτυρίες, για «παραγκωνισμό» των προέδρων χωριών που έχουν εκλεγεί με την αντιπολίτευση, σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών. Σχολιάστηκε επίσης ότι είναι υποτονικές οι διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής από την κυβέρνηση, καθώς και ότι η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να παρουσιάσει απολογιστικά στοιχεία για τις εργασίες που έχουν γίνει και από ποιους…

Σε ό,τι αφορά το θέμα παραγκωνισμού προέδρων, στο οποίο αναφέρθηκαν οι επικεφαλής των μειοψηφιών Στάθης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ σχετικές μαρτυρίες κατέθεσαν οι πρόεδροι της Ανδρούσας Αθανάσιος Κολυβάρης και του Χαντζή Αντωνία Βαμβακά, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, απάντησε: «Να βγάλετε από το μυαλό σας ότι μεροληπτώ υπέρ κάποιων. Ούτε σαν σκέψη δεν έχει περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό μου και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό».
Σχετικά με την υποτονική διεκδικητικότητα της δημοτικής αρχής, στην οποία αναφέρθηκαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Παπαγεωργίου και Γιώργος Αθανασόπουλος, ο δήμαρχος σχολίασε: «Τι θέλετε, να κλείσουμε το Δημαρχείο; Ας πάρουμε τώρα μια απόφαση και να το κάνουμε. Τι νομίζετε, ότι χαϊδεύω την κυβέρνηση;».
Σχετικά με την παρουσίαση απολογιστικών στοιχείων για τις εργασίες που έχουν γίνει και από ποιους, θέμα που κυρίως έθεσε ο Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι είναι καταγεγραμμένα τα πάντα, θα υπογραφούν και από τους προέδρους και θα παρουσιαστούν.
Στ.Μ.