Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 18:03

Το Δημοτικό Συμβούλιο θέλει επειγόντως να έρθει ο στρατός…

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 
Δυσαρέσκεια διατυπώθηκε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, για το γεγονός ότι ο στρατός δεν έχει φανεί ακόμη στην περιοχή, που είναι η πλέον πληγείσα από την φαινόμενο της 7ης Σεπτέμβρη και η πλέον επικίνδυνη για νέες μεγάλες καταστροφές, δεδομένου ότι η σφοδρότητα του φαινομένου άλλαξε ακόμη και τις κοίτες ποταμών και χειμάρρων! Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, είπε ότι ο στρατός, ειδικότερα το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού με μηχανήματά του, ήρθε στη Μεσσηνία ύστερα από δικές του ενέργειες. Όπως σημείωσε, στις 7:30 το πρωί μετά την καταστροφή επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, από τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή του στρατού…

Ο αναπληρωτής υπουργός, συνέχισε ο δήμαρχος, ανταποκρίθηκε και έστειλε το Μηχανικό για επείγουσες παρεμβάσεις. Πλην όμως, υπογράμμισε ο Γιώργος Τσώνης, ο στρατός δεν έχει πάει ακόμη στο Δήμο του! Άφησε δε έμμεσες αιχμές για την Περιφέρεια καθώς διευκρίνισε ότι σε νέα επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας τον ενημέρωσαν ότι το πρόγραμμα των παρεμβάσεων του 747 Τάγματος καθορίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνέχισε σημειώνοντας ότι επικοινώνησε και με την Περιφέρεια, όπου του είπαν ότι τα μηχανήματα του στρατού θα πάνε σύντομα και στο δικό του Δήμο.
Κατά τις αναφορές αυτές του δημάρχου έγιναν σχόλια από δημοτικούς συμβούλους ότι ο στρατός αντί να πάει στα ποτάμια του Δήμου Μεσσήνης πήγε και καθάρισε την παραλία της Καλαμάτας, ενώ δεν τόσο άμεση ανάγκη η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης.
Απευθυνθήκαμε στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η οποία από την πλευρά της δήλωσε στην «KalamataJournal» ότι όταν έγινε η παρέμβαση του στρατού στην παραλία της Καλαμάτας δεν είχε πάρει η Περιφέρεια την ευθύνη καθορισμού του προγράμματος παρεμβάσεων του 747 Τάγματος Μηχανικού. Πρόσθεσε ότι όσο είναι η Περιφέρεια υπεύθυνη ο στρατός δουλεύει στα πλέον επικίνδυνα σημεία του Παμίσου, της Λιγδούς και σε σπασμένα αναχώματα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η κ. Αλειφέρη σημείωσε ότι τα μηχανήματα του Στρατού θα πάνε και στο Δήμο Μεσσήνης, επισήμανε όμως ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες τουλάχιστον δεν υπήρχε συγκεκριμένο αίτημα προς την Περιφέρεια για τη διάθεση των μηχανημάτων του Μηχανικού σε συγκεκριμένες περιοχές για συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
Στ.Μ.