Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 01:52

Μεγάλη αύξηση της κίνησης στη Μεσσήνη και έσοδα για το Δήμο πάνω από 100.000 ευρώ!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 
Η κίνηση φέτος στη Μεσσήνη, τις ημέρες του πανηγυριού, ήταν αυξημένη κατά 40% σε σχέση με πέρσι, είπε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτό αλλά και τα συγχαρητήριά του στους δημοτικούς συμβούλους και τους υπαλλήλους που είχαν την ευθύνη για το πανηγύρι. Και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι αναγνώρισαν ότι το φετινό πανηγύρι είχε επιτυχία. Τα έσοδα του Δήμου από το πανηγύρι ξεπέρασαν τα 104.500 ευρώ, τα έσοδα της Μονής Βουλκάνου ανήλθαν στα 32.700 ευρώ και τα έσοδα για τους Τρεις Ιεράρχες έφτασαν τα 14.000 ευρώ. Με αφορμή παρατήρηση δημοτικών συμβούλων ότι κατά τη διάρκεια του πανηγυριού το μεγάλο σιντριβάνι της πλατείας ήταν κλειστό, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ανακοίνωσε ότι είναι στις σκέψεις του ακόμη και η οριστική διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου σιντριβανιού –κάτι που προκάλεσε αρνητική έκπληξη- και η ανάπλαση της περιοχής αυτής…

Το οικονομικό και διοικητικό απολογισμό του φετινού πανηγυριού έκανε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χρίστος Καρύδης. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι φέτος οι θέσεις του πανηγυριού έφτασαν τις 500 εκ των οποίων μόνο οι 28 έμειναν ξενοίκιαστες.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του πανηγυριού η δημοτική αρχή έκανε άτυπο γκάλοπ σε καφέ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης στην πλατεία και γύρω από την πλατεία της Μεσσήνης και διαπίστωσε ότι οι επαγγελματίες έμειναν ευχαριστημένοι, εκτιμώντας επίσης ότι οι επισκέπτες ήταν ακόμη και κατά  40% περισσότεροι από πέρσι. Σχολίασε μάλιστα ο δήμαρχος ότι η φετινή χρονιά είχε τη μεγαλύτερη προσέλευση από κάθε προηγούμενη.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της επιτροπής του Δήμου για το πανηγύρι, Δημήτρης Γαλιάτσος, σχολίασε ότι πράγματι το πανηγύρι φέτος ήταν επιτυχημένο, έθεσε ωστόσο διάφορα προβλήματα, ανάμεσα σε αυτά το πρόβλημα που υπήρχε με το σιντριβάνι, το οποίο σε όλη τη διάρκεια του πανηγυριού ήταν εκτός λειτουργίας.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, απάντησε ότι ίσως το συγκεκριμένο σιντριβάνι θα πρέπει να καταργηθεί, γιατί το κόστος της συντήρησή του είναι τεράστιο, ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ το χρόνο, γιατί είναι μιας περασμένης εποχής αλλά και επειδή υπάρχουν παράπονα από επαγγελματίες της περιοχής για τα νερά του σιντριβανιού που τα παίρνει ο αέρας και πιτσιλάνε τους πελάτες τους.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι πρόκειται για εξαιρετικό σιντριβάνι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθεί, αντίθετα ζήτησε να αντικατασταθούν οι μηχανισμοί του με σύγχρονους, ώστε να μην παθαίνει συχνά βλάβες και να διοργανώνονται σε αυτό εκδηλώσεις του Δήμου, ιδιαίτερα εκδηλώσεις υποδοχής τουριστών στην περιοχή.
Στ.Μ.