Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 19:19

"Πληγή" στο εκπληκτικό τοπίο της Είρας από την κατασκευή του δρόμου για το Κούβελα

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ 
«Πληγές» έχει ανοίξει στο εκπληκτικό φυσικό τοπίο του πρώην Δήμου Είρας η διαπλάτυνση και βελτίωση του δρόμου που συνδέει την 7η Επαρχιακή Οδό, στο ύψος της Διμάνδρας, με το Κούβελα. Ο κατασκευαστής του έργου έχει ρίξει τα υλικά από τη διαπλάτυνση του δρόμου στο γκρεμό, με αποτέλεσμα να είναι εμφανής από μακριά η «χαρακιά» που έχει γίνει στο βουνό για την κατασκευή του δρόμου. Η «πληγή» αυτή είναι ορατή σε όσους κινούνται προς τον Επικούριο Απόλλωνα ή και προς το πάνω κομμάτι της Νέδας και περνούν από τα χωριά Σύρριζο, Στάσιμο, Κακαλέτρι κ.λπ…

Πρόκειται για έργο που θα κοστίσει 2.000.000 ευρώ περίπου, ένα έργο η σκοπιμότητα του οποίου αμφισβητείται καθώς συνδέει περιοχές με ελάχιστους κατοίκους και με πολύ μικρή κίνηση, όταν μάλιστα άλλοι δρόμοι, στην ευρύτερη περιοχή, με πολύ μεγαλύτερο φόρτο, είναι σχεδόν εγκαταλειμμένοι.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πάντως, για την εναπόθεση των υλικών της εκσκαφής στο γκρεμό δίπλα από το δρόμο, έχει επιβληθεί πρόστιμο στην κατασκευάστρια εταιρία με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη. Για την ακρίβεια, το πρόστιμο επιβλήθηκε για τρεις λόγους, ο ένας από τους οποίους έχει να κάνει για την εναπόθεση των υλικών της εκσκαφής στο γκρεμό, ενώ η άλλοι δύο λόγοι αφορούν την ανάπτυξη αποθεσιοθαλάμων σε σημεία που δεν προβλέπεται τέτοια δραστηριότητα.
Το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 2.000 ευρώ ενώ η κατασκευάστρια εταιρία είναι η «Κατασκευή ΑΤΕ».
Στ.Μ.