Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 18:33

Επιτέλους στο ΕΣΠΑ το νέο στέγαστρο στο Ανάκτορο του Νέστορος

Επιτέλους στο ΕΣΠΑ το νέο στέγαστρο στο Ανάκτορο του Νέστορος

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Δ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
Με 3,17 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέου στεγάστρου στο Ανάκτορο του Νέστορος, έργο που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα, για την αναβάθμιση του γύρω χώρου, θα καταστήσει τον κορυφαίο αυτό αρχαιολογικό χώρο ακόμη πιο ελκυστικό για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι με το που εξελέγη εργάστηκε εντατικά για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, βρίσκοντας ανταπόκριση τόσο στο υπουργείο Πολιτισμού όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το έργο προβλέπει την απομάκρυνση του παλαιού και την κατασκευή νέου μεταλλικού στεγάστρου, που θα καλύπτει έκταση 2.500 τ.μ. Οι εργασίες κατασκευής του στεγάστρου αφορούν σε οικοδομικές εργασίες, κατασκευή αναρτημένου διαδρόμου με ξύλινο δάπεδο, καθώς επίσης αρχαιολογικές εργασίες, λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας του ανακτόρου και πληροφόρηση του κοινού με δέκα πινακίδες στο χώρο του στεγάστρου.
Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 3.171.458,82 ευρώ.