Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 18:56

Άψογο πλην όμως σπάταλο ενεργειακά το Δημαρχείο της Μεσσήνης

ΑΙΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 
ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Να αναβαθμίσει ενεργειακά το Δημαρχείο, που αρχιτεκτονικά και λειτουργικά είναι μακράν το καλύτερο στη Μεσσηνία, επιδιώκει ο Δήμος Μεσσήνης και για το σκοπό αυτό θα καταθέσει φάκελο, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με αίτηση χρηματοδότησης, από το ΕΣΠΑ, ύψους 400.000 ευρώ.

Η απόφαση για την κατάθεση του φακέλου ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και όπως δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, η μελέτη που ετοιμάζεται περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου στο φωτισμό, βελτίωση του κλιματισμού και της θέρμανσης με εργασίες θερμομόνωσης, παρεμβάσεις για τη βελτίωση της σκίασης, του φυσικού αερισμού και εγκατάσταση υβριδικού συστήματος βιοξήρανσης, ώστε να χρησιμοποιηθεί βιομάζα (από αγροτικά κατάλοιπα) ως βιοκαύσιμο. Σε αυτή την κατεύθυνση εξετάστηκε το σενάριο εγκατάστασης γεωθερμικής αντλίας θερμότητας (σε ανοικτό σύστημα).
Ο δήμαρχος τόνισε ότι όλες σχεδόν οι υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες μέσα στο Δημαρχιακό Κατάστημα, έτσι με τη συγκεκριμένη πρόσκληση θα επιτευχθεί μικρότερη κατανάλωση και παράλληλα θα εξοικονομήσει χρήματα ο Δήμος.
Τα υφιστάμενα συστήματα φωτισμού και κλιματισμού θα αντικατασταθούν από νέα, υψηλής ενεργειακής κλάσης, χαμηλής κατανάλωσης, με κατάλληλους αισθητήρες, ώστε να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η εξοικονόμηση ενέργειας.
Στ.Μ.