Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 12:19

Αλάτισαν το Δημαρχείο στο Χατζή του Δήμου Μεσσήνης…

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Πολύωρη η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, η οποία όμως προς το τέλος της πήρε άλλη …γεύση, όταν ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ενημέρωσε το Σώμα για ένα περίεργο περιστατικό, το …αλάτισμα του Δημαρχείου στο Χατζή! «Απ’ ότι μου είπαν, πρόκειται για μήνυμα προς εμένα. Όταν σου ρίχνουν αλάτι σημαίνει πως θέλουν να φύγεις αμέσως», ανέφερε ο δήμαρχος, επεξηγώντας το λόγο που κάποιος ή κάποιοι έριξαν το αλάτι στο Δημαρχείο. Όμως η συνέχεια της συζήτησης ήταν επίσης ενδιαφέρουσα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο δήμαρχος, ως ο πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών, δεν μπορεί να μπορεί να πείσει κάποιους υπαλλήλους να κάνουν αυτό που η διοίκηση θεωρεί ότι είναι καλύτερο για τη λειτουργία του Δήμου, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν άλλοι…

Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα το πρωί ενημερώθηκε από τους δύο υπαλλήλους του Δήμου στο Δημαρχείο του Χατζή ότι μπαίνοντας στο κτίριο το βρήκαν αλατισμένο! Είπε ότι πρόκειται για περιστατικό περίεργο, λυπηρό και ίσως και για γέλια. Το περίεργο είναι, συνέχισε, ότι ίχνη διάρρηξης του κτιρίου δεν βρέθηκαν. Τόνισε επίσης ότι τα κλειδιά του κτιρίου τα έχουν τέσσερα άτομα, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα κατέθετε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία για το περιστατικό αυτό.
Στη συνέχεια ο κ. Τσώνης ανέφερε άλλο γεγονός, χωρίς να πει ότι συνδέεται με το αλάτισμα του Δημαρχείου. Είπε ότι στα καφενεία του Χατζή είχε αναρτηθεί η απόφασή του για τη μετακίνηση δημοτικού υπαλλήλου από το χωριό στη Μεσσήνη, με γραμμένο επάνω το μήνυμα «πολιτική δίωξη».
Η πρόεδρος του Χατζή, Αντωνία Βαμβακά, από την πλευρά της παραδέχτηκε ότι η ίδια φωτοτύπησε και διένειμε την απόφαση του δημάρχου για τη μετακίνηση του υπαλλήλου από το χωριό της στη Μεσσήνη, χωρίς όμως να γράψει εκείνη επάνω το μήνυμα «πολιτική δίωξη». Και ο λόγος που διένειμε τη απόφαση, όπως συνέχισε, ήταν επειδή αρχικά της είχαν πει ότι η μετακίνηση του υπαλλήλου θα ήταν προσωρινή ωστόσο στην απόφαση του δημάρχου σημειώνεται ότι είναι μόνιμη. Η κ. Βαμβακά τόνισε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι απαραίτητος στο Χατζή, δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα, αντίθετα, συνέχισε, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τώρα με τις αλλαγές που έκανε ο δήμαρχος. Σε ό,τι αφορά το αλάτισμα του Δημαρχείου, η κ. Βαμβακά εξέφρασε επιφυλάξεις αν πράγματι έγιναν αυτά που ανέφερε ο δήμαρχος και επιπλέον σχολίασε ότι την ίδια δεν μπορούν να την αγγίξουν τέτοια περιστατικά, καθώς και ότι είναι το ένα από τα τέσσερα άτομα που έχουν τα κλειδιά, τα οποία όμως της δόθηκαν χωρίς να τα ζητήσει και είναι πρόθυμη να τα επιστρέψει.
Μετά τις αναφορές της προέδρου ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, διαβεβαίωσε ότι ο λόγος που μετακίνησε τον υπάλληλο από το Χατζή στη Μεσσήνη, είναι προκειμένου να καλυφθεί ανάγκη που υπάρχει στην έδρα του Δήμου. Πρόσθεσε ότι την ανάγκη αυτή επιχείρησε να την καλύψει με γυναίκα υπάλληλο που μένει στην Καλαμάτα και από την οποία ζήτησε να τη μετακινήσει στο Ληξιαρχείο της Μεσσήνης. Όμως η υπάλληλος αυτή, συνέχισε ο δήμαρχος, με τίποτα δεν δεχόταν να πάει στο Ληξαρχείο και ζητούσε να πάει στο ΚΕΠ της Μεσσήνης. Μπροστά στην αδικαιολόγητη, όπως άφησε να εννοηθεί ο δήμαρχος, απαίτηση της υπαλλήλου, ο Γιώργος Τσώνης την τοποθέτησε τελικά εκεί που έχει οργανική θέση, στο Χατζή και αναγκαστικά πλέον πήρε τον άλλο υπάλληλο από το Χατζή και στον έστειλε στη Μεσσήνη.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, σχολίασε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος, ο υπάλληλος που μετακινήθηκε τελικά από το Χατζή στη Μεσσήνη είναι ο αδικημένος της υπόθεσης, καθώς υπέστη αυτή τη μετακίνηση λόγω της κόντρας που φαίνεται ότι είχε ο δήμαρχος με την υπάλληλο που μένει στην Καλαμάτα και δεν δέχτηκε να μετακινηθεί στο Ληξιαρχείο της Μεσσήνης.
Στ.Μ.