Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 19:46

Μαραθώνιος στη Μεσσήνη: Υπόκλιση στην προσπάθεια και την ψυχική δύναμη των δρομέων

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 
Είναι, τουλάχιστον για τους Νησιώτες, η σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Μεσσηνία. Είναι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης, που την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί για 12η χρονιά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων. Οι διοργανωτές, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι, τόνισαν ότι η επιτυχία του Μαραθωνίου είναι εγγυημένη χάρη στην εμπειρία που έχει αποκτηθεί τόσα χρόνια και στην υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο δε αντιδήμαρχος αθλητισμού, Χρήστος Χριστόπουλος, κάλεσε τους Νησιώτες να βγουν την Κυριακή στα πεζοδρόμια της διαδρομής και να χειροκροτήσουν τους δρομείς. Αύριο, Σάββατο, από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα, θα γίνεται στην πλατεία της Μεσσήνης η παράδοση των αριθμών στους δρομείς, ενώ θα λειτουργήσει έκθετη τοπικών προϊόντων και θα προσφερθούν τοπικές γεύσεις…

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 6:30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, με τον αγώνα δυναμικού βαδίσματος 42 χιλιομέτρων. Στις 7:30 το πρωί δοθεί η εκκίνηση για τον Μαραθώνιο, ο οποίος αναμένεται να γίνει υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και σε διαδρομή επίπεδη, η οποία προσφέρεται για βελτίωση των ατομικών επιδόσεων. Στις 10 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, ενώ στις 11:30 θα ξεκινήσει ο αγώνας των 3 χιλιομέτρων.
Για λόγους, όπως είπαν οι διοργανωτές, ελέγχου του αριθμού των αγωνιζομένων αποφασίστηκε να επιβληθεί τέλος συμμετοχής 5 ευρώ για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και 2 ευρώ για τον αγώνα των 3 χιλιομέτρων.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Χρήστος Χριστόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι κάθε χρόνο ο Δήμος Μεσσήνης εντείνει τις προσπάθειές του ώστε κάθε φορά ο Μαραθώνιος να είναι όλο και καλύτερος. Ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει επειδή η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του Δήμου και των Νησιωτών ως μια σημαντική εκδήλωση που προσφέρει στον αθλητισμό και στην περιοχή. Μάλιστα ο κ. Χριστόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οικονομική υποστήριξη της διοργάνωσης, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να βγουν την Κυριακή στα πεζοδρόμια και να υποστηρίξουν τους δρομείς.
Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Πουλόπουλος, δήλωσε ότι η επιτυχία του 12ου Μαραθωνίου Μεσσήνης είναι ήδη εξασφαλισμένη χάρη στην εμπειρία που έχει αποκτηθεί και στην υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας, τους οποίους ευχαρίστησε. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι την Κυριακή θα γίνει ένας υπέροχος αγώνας και με υψηλές επιδόσεις.
Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, εκ των διοργανωτών του Μαραθωνίου Μεσσήνης, σημείωσε ότι στον Μαραθώνιο θα λάβουν μέρος περίπου 150 δρομείς, ενώ οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τις 850.
Επιπλέον ανέφερε ότι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης έχει καθιερωθεί ως μια από τις καλύτερα οργανωμένες αθλητικές εκδηλώσεις, μη έχοντας να ζηλέψει τίποτα ακόμη και από διεθνείς Μαραθώνιους αγώνες, γι’ αυτό και η συμμετοχή είναι μεγάλη με δρομείς από διάφορες περιοχές της χώρας.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Αλέξης Ζάννης, τόνισε ότι ο αθλητικός κόσμος ευχαριστεί το Δήμο Μεσσήνης και την Περιφέρεια για την υποστήριξη του αγώνα, ενώ κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει τους αθλητές και να τιμήσει την προσπάθειά τους και την ψυχική τους δύναμη.
Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, Δημήτρης Βλάσσης, τόνισε ότι για την πόλη η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι θεσμός, ενώ η εκπρόσωπος των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σημείωσε ότι στον αγώνα θα υπάρχει υποστήριξη, εφόσον χρειαστεί, από 18 εθελοντές Σαμαρείτες.
Για τον Μαραθώνιο της Μεσσήνης και τη σπουδαιότητά του για την περιοχή μίλησε και ο μέχρι πριν μία εβδομάδα αντιδήμαρχος αθλητισμού, Σπύρος Κρασσακόπουλος.
Στ.Μ.