Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 17:01

Λιτότητα στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Μάνης

Ο Άγιος Σπυρίδωνας, στο συγκρότημα των Μούρτζινων-Τρουπάκηδων, στην παλιά Καρδαμύλη Ο Άγιος Σπυρίδωνας, στο συγκρότημα των Μούρτζινων-Τρουπάκηδων, στην παλιά Καρδαμύλη

ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Την επιδίωξη προσέλκυσης επισκεπτών, αλλά και αναβίωσης παλιών δραστηριοτήτων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν διέξοδο επαγγελματικής ενασχόλησης για την εξασφάλιση ενός εισοδήματος στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, υπηρετεί το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Μάνης, όπως τόνισε κατά την παρουσίασή του σήμερα ο δήμαρχος, Δημήτρης Γιαννημάρας.

Όπως ανέφερε, τα χρήματα που έχει ο Δήμος να διαθέσει για πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι πολύ λίγα και αυτός είναι ο λόγος που δε θα βρεθεί στη Μάνη κάποιο πρώτου μεγέθους όνομα του καλλιτεχνικού στερεώματος. Επιπλέον, ο δήμαρχος σημείωσε ότι άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι πως ο Δήμος δε διαθέτει ακόμη τους κατάλληλους χώρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις, κενό όμως που σύντομα θα ολοκληρωθεί με το Ανοιχτό Θέατρο στην Πλάτσα και το θέατρο της Στούπας.
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου από τη Σαϊδόνα, με χορούς και τραγούδια, και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου με χορούς στο Εξωχώρι από το «Λεύκιππο».
Σημαντική εκδήλωση, για το λόγο ότι άφησε άριστες εντυπώσεις πέρσι στους τουρίστες, οι οποίοι ζητούσαν να επαναληφθεί και φέτος, είναι η Γιορτή της Σαρδέλας, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο, με μουσική από το συγκρότημα του Παναγιώτη Σταθέα.
Άλλη σημαντική εκδήλωση, πρόσθεσε ο δήμαρχος, είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδαμύλη, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου. Θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής από τον Ιωάννη Δημουλέα και τον Γιώργο Παπαδοκοτσώλη, το 6ο Μανιάτικο Πανόραμα από το Σύνδεσμο Τσεριωτών Αττικής και προβολή Μανιάτικων προϊόντων και του τρόπου κατασκευής τους. Όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Γιαννημάρας, θα γίνει πλέξιμο καπέλων, όπως γινόταν από παλιά και μάλιστα για το σκοπό αυτό ο Δήμος έχει ήδη παραγγείλει στάχια από τη Λάρισα, γιατί στην περιοχή μας δεν υπάρχουν!
Άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, θα είναι η συναυλία με αρχαία ελληνική μουσική που θα γίνει στις 30 Ιουλίου στην παλιά Καρδαμύλη, από τη «Χρυσέα Φόρμιγξ» του Νίκου Ξανθούλη, η λογοτεχνική εκδήλωση για τον Καζαντζάκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στην Καλόγρια της Στούπας, η αναπαράσταση της πειρατείας που θα γίνει στο Ακρογιάλι στις 9 Αυγούστου.
Επιπλέον, ο κ. Γιαννημάρας σημείωσε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τον 24ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο του Μεσσηνιακού Κόλπου, το τουρνουά ποδοσφαίρου στην Καρδαμύλη, στη μνήμη του Ηλία Σπυρέα, και τον 2ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης.
Στ.Μ.