Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 21:06

1,5 εκ. ευρώ για έργα ανάδειξης στην Αρχαία Μεσσήνη

Ο Αλέξης Χαρίτσης στην Αρχαία Μεσσήνη με τον Πέτρο Θέμελη, το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη και τη μηχανικό Δήμητρα Πίκουλα (αριστερά) από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ο Αλέξης Χαρίτσης στην Αρχαία Μεσσήνη με τον Πέτρο Θέμελη, το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη και τη μηχανικό Δήμητρα Πίκουλα (αριστερά) από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ 
Φωτισμό του αρχαιολογικού χώρου, περίφραξη, κατασκευή στέγαστρου γύρω από το Στάδιο και δημιουργία πάρκινγκ στην είσοδο αφορούν τα έργα ανάδειξης που πρόκειται να γίνουν στην Αρχαία Μεσσήνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι, κατά την ξενάγησή του στο χώρο από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης... 

Μάλιστα η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει με εθνικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και γι’ αυτό έχει ήδη δεσμευτεί ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Την ανάγκη για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων είχε εκφράσει στον αν. υπουργό ο υπεύθυνος ανασκαφών και αναστηλώσεων της Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρος Θέμελης, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του κ. Χαρίτση. «Τις τελευταίες μέρες, με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, με τη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων, προχωρήσαμε σε μια προσπάθεια ώστε να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε χρηματοδοτικά αυτές τις ανάγκες, τα έργα που μας παρουσίασε ο καθηγητής» σημείωσε το μεσημέρι ο Αλέξης Χαρίτσης. Όπως πρόσθεσε, κάποια έργα θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και κάποια απευθείας με το Δήμο Μεσσήνης, όπως η δημιουργία του πάρκινγκ.

«Θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιλέξαμε να μη μπλέξουμε με χρονοβόρες διαδικασίες που πολλές φορές υπάρχουν, και με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.

Τον Αλέξη Χαρίτση στην Αρχαία Μεσσήνη, στο πλαίσιο γενικότερης περιοδείας του στο νομό, συνόδευαν η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Πατσαρίνος και Σταμάτης Μπεχράκης.

Μαρία Νίκα