Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 19:00

Έπαρση Γαλάζιας Σημαίας στην εξαιρετική πλαζ της Μπούκας

ΜΕΣΣΗΝΗ
Κυματίζει στους ρυθμούς του αέρα από το μεσημέρι η Γαλάζια Σημαία στη Μπούκα της Μεσσήνης, ίσως την πιο οργανωμένη και καθαρή δημόσια πλαζ του Νομού. Η έπαρση έγινε παρουσία του δημάρχου, Στάθη Αναστασόπουλου, που με την ευκαιρία αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια για την πολεοδόμηση της παραλιακής ζώνης.

Αρχικά ο δήμαρχος μίλησε για την επιχείρηση καθαρισμού όλων των παραλιών του Δήμου Μεσσήνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δουλειά που έχει γίνει από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Αναστάσιο Ηλιόπουλο.
Στη συνέχεια τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πολεοδόμηση της Μπούκας, όπου το Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει β' κατοικία. Το μεγάλο αυτό έργο προχωράει με χρήματα που προκαταβάλλουν και οι ιδιοκτήτες για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών. Οι περισσότερες μελέτες γίνονται από το Δήμο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την πράξη εφαρμογής, που θα γίνει από ιδιώτη πολεοδόμο. Το επόμενο βήμα, πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος, είναι η συνέχιση της διαδικασίας πολεοδόμησης από τη Μπούκα μέχρι την Ανάληψη, όπου σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο θα δημιουργηθεί τουριστική ζώνη.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι είναι τιμή για το Δήμο Μεσσήνης να επιβραβεύεται και φέτος η παραλία της Μπούκας με τη Γαλάζια Σημαία. Σημείωσε βέβαια ότι για να απονεμηθεί η σημαία υπάρχουν προϋποθέσεις που αφορούν την οργάνωση και την καθαριότητα της πλαζ, στις οποίες ο Δήμος ανταποκρίνεται κατά προτεραιότητα.
Ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Ηλιόπουλος τόνισε ότι έγκαιρα ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στην παραλιακή ζώνη και πλέον είναι ολόκληρη σε πολύ καλή κατάσταση. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επισκέπτονται τις πλαζ του Δήμου όχι μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Μεσσήνης αλλά και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας.
Στ.Μ.