Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2012 17:39

Κύμα αντίδρασης για τα λιγνιτωρυχεία σε Χωματερό και Φαλάνθη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να περάσει οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή του Χωματερού, της Φαλάνθης και ευρύτερα της Πυλίας, αναμένεται ότι θα στείλουν την Κυριακή το πρωί κάτοικοι των Δήμων Πύλου-Νέστορος και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής.
Η συνάντηση θα γίνει στις 11 π.μ. στο Χωματερό και έχει διοργανωθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή των μαζικών φορέων.

Θα συμμετέχουν οι Δήμοι Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η θέση που θα πάρει, δεδομένου ότι μέχρι τώρα η περιφερειακή αρχή τηρεί στάση ανεξήγητης ουδετερότητας, περιμένοντας, υποτίθεται, την άποψη των αρμόδιων υπηρεσιών.
Η εκπροσώπηση του Δήμου Μεσσήνης στη συνάντηση του Χωματερού ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Αποστολόπουλος, αντέδρασε για το γεγονός ότι στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί και οι βουλευτές, τους οποίους αποκάλεσε «ερπετά», τονίζοντας ότι «τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρουσιαστούν ως αντιστασιακοί». Με την άποψή του συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, μίλησε για εντός εισαγωγικών επένδυση «που προωθεί την τουριστική από-επένδυση»!
Κατά της συγκεκριμένης επένδυσης τάχθηκε τελικά και ο Λάμπρος Μπούκλης, επικεφαλής της «Οικολογικής Συμπολιτείας» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία στηρίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους. Ο ίδιος πάντως αρχικά είχε επίσης κρατήσει ουδέτερη στάση.
Σημειώνεται ότι την εναντίωσή τους σε κάθε απόπειρα για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείου στην περιοχή έχουν ήδη εκφράσει με ανακοινώσεις τους δεκάδες φορείς της Μεσσηνίας, όπως επίσης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Στ.Μ.